Главата на Руската православна църква патриарх Кирил заяви, че руските

...
Главата на Руската православна църква патриарх Кирил заяви, че руските
Коментари Харесай

Руският патриарх сега пък обеща опрощение на греховете на загиналите руски войници

Главата на Руската православна черква патриарх Кирил съобщи, че съветските бойци, починали в Украйна, ще получат помилван за греховете си. Той сподели това единствено дни откакто съветският президент Владимир Путин подреди първата от Втората международна война готовност в Русия, съобщи

Патриарх Кирил е основен съдружник на Путин и покровител на нашествието. В предходни свои изявления той е подлагал на критика тези, които се опълчват на войната и прикани руснаците да се сплотят към Кремъл. " Мнозина през днешния ден гинат по полетата на междуособната бран ", сподели 75-годишният Кирил в първата си неделна проповед след указа за готовност.

" Църквата се моли тази бран да завърши час по-скоро, с цел да може колкото е допустимо по-малко братя да се убият един различен в тази братоубийствена война. " " Но в същото време Църквата осъзнава, че в случай че някой, движен от възприятие за дълг и нужда да извърши клетвата, остане правилен на своето предопределение и загине при осъществяване на войнския си дълг, то той безспорно е сторил действие, еднакво на жертва. Той принася себе си в жертва за другите. Затова имаме вяра, че тази жертва отмива всички грехове, които човек е направил ", добави 75-годишният Патриарх Кирил.

Подкрепата на Кирил за войната в Украйна задълбочи несъгласията сред съветския клон на Православната черква и другите крила на международното православие. Папа Франциск, главата на Римокатолическата черква, е изявен съперник на войната и в няколко свои обществени послания изглеждаше като че ли подлага на критика позицията на Кирил, в това число по-рано този месец, когато сподели, че Бог не поддържа войната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР