Главата на Руската православна църква патриарх Кирил изрази дълбока тревога

...
Главата на Руската православна църква патриарх Кирил изрази дълбока тревога
Коментари Харесай

Руският патриарх размаха пръст на Турция за Света София

Главата на Руската православна черква патриарх Кирил изрази " дълбока паника " по отношение на апелите на Турция за смяна на статута на " Света София ", осведоми Агенция Франс Прес.

Турски съд дебатира дали едно от архитектурните чудеса на света може да бъде превърнато в джамия - решение, което може да ускори напрежението със Запада и християнския свят. Решението за " Света София ", която сега е със статут на музей, се чака през идващите дни.
 Джамбазки скочи против превръщането на
Джамбазки скочи против превръщането на " Света София " в джамия

Евродепутатът вижда поредна провокация към християнския свят от страна на Ердоган

Кирил отбелязва в известие, че е " надълбоко угрижен " от дейностите, описвайки " Света София " като " един от огромните монументи на християнската просвета ".

" Заплаха за " Света София " е опасност за цялата християнска цивилизация и затова за нашата нематериалност и история ", акцентира съветският патриарх.

" До ден сегашен за всеки съветски православен християнин " Света София " е огромно християнско светилище ", сподели той и прикани турското държавно управление да бъде внимателно.
 Руската православна черква: Неприемливо е превръщането на
Руската православна черква: Неприемливо е превръщането на " Света София " в джамия

Президентът на Турция Реджеп Ердоган предложи да се върне статутът на джамия

По думите му смяната на сегашния безпристрастен статут на историческата сграда ще аргументи " дълбока болежка " на съветския народ.

Преди дни съветският митрополит Иларион, ръководител на отдела за интернационалните църковни връзки към Московската патриаршия, предизвести, че превръщането на " Света София " в Истанбул от музей в джамия е " недопустимо ".
 Турция може да трансформира
Турция може да трансформира " Света София " още веднъж в джамия

Има апели да покажат заедно, " с първата молитва в Света София, че Турция не е остарялата Турция "

Президентът на Турция Реджеп Ердоган предложи да се върне статутът на джамия на солидната постройка от VI век, която в началото е построена като християнски храм, а през днешния ден е един от най-посещаваните туристически обекти в Турция и обект от международното завещание на ЮНЕСКО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР