Главата на Римокатолическата църква е на четиридневна обиколка в балтийските

...
Главата на Римокатолическата църква е на четиридневна обиколка в балтийските
Коментари Харесай

В Латвия очакват папа Франциск с благотворителна инициатива за плетене на чорапи

Главата на Римокатолическата черква е на четиридневна обиколка в балтийските страни. След Литва, папа Франицск ще отпътува за Латвия и Естония. В Латвия го чакат с подарък, който се надяват да остане паметен спомен от страната им.

Като доста католици в Латвия, Янина Скрипка също се готви за визитата на папата. Пенсионерката плете чорапи, които ще бъдат подарени.
Янина Скрипка, 82-годишна пенсионерка в Рига: Мисля, че чорапите ми ще отидат за щедрост, само че в случай че отидат във Ватикана, тогава не знам.....Както сподели внукът ми " Бабо, всичките ти грехове ще бъдат опростени ".
Подобно на Янина, доста латвийки са изплели вълнени чорапи. Налице са 120 чифта. Всички са с разнообразни шарки, само че ще послужат за една цел.

Ингрида Лисенкова, уредник на акцията за плетене на чорапи: Искахме да подарим подарък, който съставлява нашата страна.Тогава стигнахме до концепцията за моделите чорапи. Има доста модели за ръкавици, само че никой в Италия не носи ръкавици, а чорапи през зимата... може би.

 Папа Франциск отслужи меса в литовския град Каунас Папа Франциск отслужи меса в литовския град Каунас
Десетки хиляди вярващи се стекоха в литовския град Каунас, с цел да видят персонално папа Франциск. Светият отец отслужи меса, на която пристигнаха поклонници и о...

Един чифт се разграничава от останалите. Той е обвързван с Божията майка и историята на Латвия.
Ингрида Лисенкова, уредник на акцията за плетене на чорапи: Това е истинска направа, плетачката е мислила особено за папата, за латвийската католическа еднаквост, за това, че сме Терра Мариана, земя отдадена на Богородица. През 13 век папата посвещава земята ни на Девата.
Не всички плетива са за Светия отец, който идва в Рига в понеделник. Много доброволци в акцията са поискали чорапите им да бъдат изпратени в страдащите в зоната на спор в Източна Украйна. На тях има надписи на съветски, украински и латвийски. След Латвия, папа Франциск ще посети Естония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР