Главата на Никарагуанската федерация по футбол заяви, че неговият предшественик

...
Главата на Никарагуанската федерация по футбол заяви, че неговият предшественик
Коментари Харесай

Почина осъден за корупция във ФИФА

Главата на Никарагуанската федерация по футбол съобщи, че неговият предходник на поста Хулио Роча, който беше наказан в Съединени американски щати по корупционния скандал във ФИФА, е умрял на 67-годишна възраст. Мануел Кинтаниля, както се споделя настоящият президент на никарагуанския футбол, изясни, че гибелта на Роча не е изненада, защото е боледувал от няколко месеца насам.

Говорителят на централата Мойсес Авалос разяснява пред Нуева Радио Я, че повода е рак, който се отключил след обвиняванията в корупция. Роча беше президент на федерацията на дребната централноамериканска страна от 1987-а до 2012-а година, а също по този начин от 2003-а до 2007-а година беше шеф на районното обединяване на няколко дължави Централноамерикански футболен съюз. В интервала 2013-2015 Роча е бил шеф по развиването на ФИФА, отговарящ за зона КОНКАКАФ.

През 2016-а година той беше приет за отговорен във взимането на 150 хиляди $ поради непозволено пласиране на ТВ-права на шампионати на ФИФА на компании, които не са кандидатствали по формалния ред и не са подали поръчки. Той беше въдворен в затвор в Съединени американски щати, а също по този начин му беше неразрешено да се занимава с футбол до края на живота си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР