Главата на Чеченската република Рамзан Кадиров се обърна към президента

...
Главата на Чеченската република Рамзан Кадиров се обърна към президента
Коментари Харесай

Кадиров към Зеленски: Руснаци и украинци са един народ, времето за клоунада свърши

Главата на Чеченската република Рамзан Кадиров се обърна към президента на Украйна Владимир Зеленски и украинците. Той разгласява изказването си в Telegram.

„ Г-н Зеленски! Времето за клоунада свърши. Дойде часът да осъществим дълга си към личния си народ, с цел да избегнем необратими последствия. Тоест през днешния ден повече от всеки път има потребност от използване на споразуменията от Минск, които са подписани освен от президента на Русия, само че и от президента на Украйна “, написа Кадиров.

Той назова прецизното осъществяване на клаузите на споразуменията от Минск първата значима стъпка освен за разрешаване на борбата сред Москва и Киев, само че и за понижаване на общото напрежение. Политикът също по този начин прикани Зеленски, като поръчител за конституцията и сигурността на своя народ, да направи всичко по силите си, с цел да откри мир и да избегне кръвопролития.

Кадиров призна любовта си към Украйна и нейния народ. „ От учебно заведение знаем, че люлката на съветската държавност и православие е Киевска Рус. Руснаците и украинците са един славянски народ, с обща история, просвета и вяра “, сподели той, отказвайки да повярва, че украинците се считат за част от западния свят „ с всичките му дегенеративни полезности и русофобска нервност “.

В умозаключение ръководителят на Чечения изрази вяра, че украинският народ ще възвърне историческата правдивост без външна помощ. „ Не може духовните и исторически наследници на великия Богдан Хмелницки и брилянтния публицист Николай Гогол да не желаят безконечен мир с братска Русия ", акцентира той.

В края на януари Кадиров сподели, че в случай че беше съветски президент, той „ щеше да превземе Украйна от дълго време, да изпрати войски там и да постави ред “, отбелязвайки, че Киев е под контрола на Съединени американски щати. Ако украинците не желаят сами да се опълчват на това, тогава Москва би трябвало да предприеме дейности и да анексира страната, счита политикът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР