Главата на Чечения Рамзан Кадиров коментира убийството на генерала от

...
Главата на Чечения Рамзан Кадиров коментира убийството на генерала от
Коментари Харесай

Кадиров предупреди за “непредсказуеми последици” след убийството на Сюлеймани

Главата на Чечения Рамзан Кадиров разяснява убийството на генерала от Корпуса на стражите на ислямската гражданска война Касем Сюлеймани в Багдад.

„ Действията на Съединени американски щати могат да доведат до непредвидими последствия в Близкия изток. Това не може да остави никого безучастен “, написа Кадиров в своя Telegram.

Той означи, че «много политици, в това число чиновници на Организация на обединените нации, са осъдили офанзивата на Вашингтон».

„ Особено внимание се обръща на методите на Съединените щати, които подлагат на офанзива територия на суверенна страна “, добави главата на Чечения.

По-рано съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Робърт О’Брайън съобщи, че задачата на убийството на генерала от Корпуса на стражите на ислямската гражданска война военачалник Касем Сюлеймани в Багдад е била да се предотврати «по-нататъшното кръвопролитие».

Постоянният представител на Иран към Организация на обединените нации Маджид Тахт-Раванчи съобщи, че убийството на Сюлеймани в Багдад е еднакво на разпалване на война.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР