Глътка въздух за икономиката ще предоставят мерките, които се очаква

...
Глътка въздух за икономиката ще предоставят мерките, които се очаква
Коментари Харесай

Глътка въздух очаква гръцката икономика

Глътка въздух за стопанската система ще дават ограниченията, които се чака да показа тази вечер гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в особено послание към нацията, оповестява " Катимерини ". Някои от държавните интервенции ще имат сезонен темперамент, т.е. ще се отнасят до лятото, а други ще имат по-дългосрочен небосвод.

Според информацията на вестника те ще се основават на два стълба: фискални интервенции на стойност от 7 милиарда евро и ограничения за ликвидност в размер от 10 милиарда. В публикацията се споделя, че задачата е стопанската система да бъде подкрепена през " сложната " 2020 година и да бъде обезпечено диманично възобновяване през 2021 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изданието оповестява още данни на гръцката статистическа работа, съгласно която единствено за 15 дни компаниите, които наложително са затворили на 15 март, са изгубили оборот от съвсем половин милиард евро. Това е единствено част от загубите на 260 хиляди компании, затворени с предписание от страната, и се отнася единствено до тези от тях, които са длъжни да показват месечни доклади.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР