ГЛАСУВАЙТЕ, ЗА ДА ИМ Е ГАДНО!Както всеки път, всеки втори

...
ГЛАСУВАЙТЕ, ЗА ДА ИМ Е ГАДНО!Както всеки път, всеки втори
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Гласувайте, за да им гадно!

ГЛАСУВАЙТЕ, ЗА ДА ИМ Е ГАДНО!

Както всякога, всеки втори апел е да не се гласоподава. Защото, видиш ли, нещо не се променяло с избори. Такава вопиюща нелепост рядко се среща, само че да обясня моята позиция:

1. Имам си изборно право и имам правото да предпочитам. Дори да е сред 100 дебила! Мое си е правото и ще си го практикувам.

2. Тъй като няма низък предел на гласуващи, политиците могат да се изберат и единствено от роднините им, т.е. нашето негласуване единствено улеснява техния избор. На дебилите, имам поради.

3. Изборите вземат решение много неща. Че множеството са дебили, които се кандидатират, е пределно ясно на всички ни. Но има и изключения. И в случай че не гласуваме ЗАРАДИ изключенията и ЗА тях, ще получим още от дебилите.

4. Всички споделят, че изборите са купени. Само, че в случай че ние не се продаваме, с повече наши гласове, купените гласове ще бъдат процентно по-малко. Тоест, всеобщо гласоподаване в допълнение оскъпява пазаруването на гласове и го прави безсмислено. Има смисъл при към 40 % гласуващи. Ако са повече, просто сметката не излиза.

5. Понякога един два % вземат решение бъдещето коя партия ще може да сформира държавно управление. Тоест, от нашия глас зависи. Защото аз да вземем за пример ще гласоподавам ПРОТИВ ГЕРБ. Ей по този начин, не ме кефят последните 13 години и нямам желание да ги спомагам, като си заставам у дома на дивана и не отида да гласоподавам.

6. Мантрата " Не гласувайте за дребни партии, тъй като нямат късмет ". Това е мантрата на кукловодите, които желаят да гласуваме за тези, които ни посочат и не желаят да имат неприятни изненади от партии, които не могат да ги управляват. Аз пък ще гласоподавам за тези, които одобрявам. Ако не гласуваме за дребните и свестните, по какъв начин ще им дадем късмет да пораснат и да се борят за по-добра позиция?

7. Искам да им е гадно. То е ясно, че част от гласовете ще бъдат манипулирани. Но всеобщото гласоподаване ще направи това доста по-трудно и противоречиво от страна на тези, които мислят, че ни управляват. Ами дано да им е гадно. И да вземат властта, да знам, че със напън са я взели!

Та по тази причина ще гласоподавам. Не желая Столипиново и администрацията да дефинират моя избор. Защото избор постоянно има!

Елена Гунчева
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР