Гласуванията сами по себе си доказват, че няма никаква договореност.

...
Гласуванията сами по себе си доказват, че няма никаква договореност.
Коментари Харесай

Симеонов: Чрез намаляването на субсидиите Борисов искаше да ликвидира БСП

„ Гласуванията сами по себе си потвърждават, че няма никаква договореност. На всеки средноинтелигентен човек му е ясно каква е позицията на ГЕРБ във връзка с контакти с Българска социалистическа партия. Стана ясно, че ГЕРБ искаше да ликвидира Българска социалистическа партия, оставяйки ги без дотация. Това беше тяхната цел ”, сподели той в студиото на „ Плюс-Минус.Коментарът след новините ” на

„ По какъв метод, по до момента настоящия закон, щяха да се финансират партиите с 1 лев, който по време на съвещанието стана нула лв., и посредством отворена скица за финансиране от компании и от физически лица? Коя ще е тази компания и кой ще е този вманиачен шеф на компания, който ще даде пари на някоя опозиционна партия и ще даде това да се запише в формалния баланс на партията? Ще има ли подобен вманиачен, който ще желае да си ликвидира компанията? ”, запита още той.

Според него финансирането на партии посредством дарения от компании и физически лица е допустимо единствено за ръководещата партия . „ Така всички други партии щяха да бъдат оставени на издихания. Те нямаше да имат средства да си платят дори и горивата на колите, нямаше да имат пари да разпечатат листовки, а камо ли да се извърнат и към огромните малките екрани и да си платят присъединяване в дебат или някакво друго присъединяване ”, разяснява още той.

„ По тази тематика, в навечерието на дебатите, не сме говорили с госпожа Нинова. Непосредствено преди изборите имахме едно питане към Българска социалистическа партия, а то беше дали при гласуването на член 64 техните хора ще бъдат в зала, тъй като е желателно, защото те са опазване на дотацията. Отговорът им беше „ да ”. Това беше сделката . Друга сделка няма ", уточни още Валери Симеонов.

„ Нямам навика да неистина и по този начин и не съм се научил на тези години. Ние не сме рекетьори и не сме рекетирали никого ”, безапелационен бе той.-->

Относно обвиняванията, че е бил медиатор сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за това партийната дотация от 1 лев да стане 8 лв. Симеонов съобщи, че истината е напълно обикновена. " Всичко, което се разви в Народното събрание, беше напълно естествено, напълно импровизирано и беше изненадващо за всички ни ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР