Гласуваният с мнозинство в парламента вот на недоверие срещу временното

...
Гласуваният с мнозинство в парламента вот на недоверие срещу временното
Коментари Харесай

Кой ще е следващият австрийски канцлер?

Гласуваният с болшинство в Народното събрание избор на съмнение против краткотрайното държавно управление , импортиран от Австрийската социалдемократическа партия, прави Себастиан Курц най-кратко ръководещия канцлер на Втората австрийска република .

От полагане на клетва на 18 декември 2017 година до 27 май са 525 дни.
 
Само ден след безапелационната победа на изборите за Европейски парламент на Австрийската национална партия, чийто началник е Себастиан Курц, от него и неговия кабинет беше снето доверието , казус в историята на Втората република.

 
Междувременно нощес австрийският президент Александър ван дер Белен произнесе телевизионно слово към австрийския народ.

С успокоителни думи той се обърна към обществеността и изясни, че даже такива изключителни обстановки са планувани в " елегантната ", както я назова не за първи път Ван дер Белен, конституция.

Правителството продължава да извършва своите отговорности по ресори , с управлението му е претрупан финансовият министър Хартвиг Льогер . Той ще извършва длъжността федерален канцлер досега, когато президентът натовари нова персона, ползваща се с необятното утвърждение на австрийската общност, да сформира краткотрайно държавно управление, ръководещо Австрия до изборите през септември.-->

Александър ван дер Белен, който беседва с партиите, показани в Народното събрание, допуска, че до седмица ще може да разгласи на обществеността новата персона, която да се заеме със сформиране на краткотрайно държавно управление
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР