Гласуваните 30 000 лева помощи след потопа в Котел ще

...
Гласуваните 30 000 лева помощи след потопа в Котел ще
Коментари Харесай

Котел след бедствието: Помощите ще са за най-тежко пострадалите от квартал "Изток"

Гласуваните 30 000 лв. помощи след потопа в Котел ще са за най-тежко потърпевшите в квартал „ Изток”, който е до реката, сподели кметът на града Коста Каранашев.

Снимка: bTV

Там къщите на хората са в окаяно положение. Потърпевши описаха, че са изнасяли 200-300 колички с тиня и кал от парцелите си.
Река излезе от коритото си и заля къщи в Котел Няколко улици в града са напълно заличени
Десетки къщи се наводниха единствено за час преди два дни, откакто река излезе от коритото си. Два метра е била висока приливната вълна. За благополучие потърпевши хора нямаше.

Снимка: bTV

Кметът на Котел даде обещание и че ще има опция да се оказва помощ и с тежка техника, където е належащо.
Багери и тежка техника разчистват вредите от наводнението в Котел Поне 20 къщи са наводнени напълно, а покъщината е унищожена
Въпреки бедствието в домовете си, хората са оптимисти и имат вяра, че нещата ще се оправят. Спят при близки и родственици.

Снимка: bTV

Едно от най-пострадалите фамилии - Хубови, обаче обявиха, че до есента няма да могат да влязат в къщата си, тъй като всичко е мокро, а уредите са неизползваеми. Притесняват се и да не плъзнат болести.

Снимка: bTV

Според някои от пострадалите, парцелите могат да се възстановят единствено за месец, само че трябват средства.

Отворена е и дарителска сметка.

Въпреки бедствието, Денят на Котел ще се чества, а градът чака своите посетители. Пострадалите споделиха, че също ще отидат да посетят фестивала по случай празника.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР