Гласуването за хартиена бюлетина всъщност е гласуване за подправката на

...
Гласуването за хартиена бюлетина всъщност е гласуване за подправката на
Коментари Харесай

Кирил Петков: И ГЕРБ, и ДПС са царе в контролиране на вота

" Гласуването за хартиена бюлетина в действителност е гласоподаване за подправката на вота ", това стана ясно от думите на Кирил Петков, представен от NOVA .

" Хартиените бюлетини са част от инструмента на задкулисието  - да може да си  подменя вота и да могат и едни партии да си вършат, каквото си желаят. Затова ние сме тук - след 30 години. Политическа партия се появи на хоризонта и дружно с Демократична България започнахме да ставаме опасност. Решиха, че не може да си разрешат още едни почтени избори и би трябвало да употребяват всички остарели механизми ", сподели той.

" Предишният ни опит с хартиените бюлетини  сподели, че имаме над 460 000 нередовни такива. Представете си каква замяна на вота на българите може да се реализира по този способ ", напомни Петков.

По мотив предлагането на Движение за права и свободи да има машина, контролираща вота на машините за гласоподаване, той сподели:

" Движение за права и свободи пускат един фишек с тази машина, която да ревизира машината за гласоподаване, една илюзия, с цел да могат да си оправдаят за какво през днешния ден ще гласоподават " ЗА " хартиената бюлетина. Което е още по-лошо - когато имаш смесена система - и хартия, и машина, имаш още един метод да контролираш вота. И ГЕРБ и Движение за права и свободи са царе да го вършат. Те осъзнаха, че когато са първа политическа сила, те към този момент нямат този мащаб да могат да вършат, каквото си желаят. И взеха решение, че почтени избори повече не им трябват ".

" Бързането с връщането на хартиената бюлетина при толкоз доста други въпроси за решение, е бързане да се подмени вотът на хората. Това е безсрамие, тъй като от една страна приказват хубавите приказки, от друга, когато пристигна моментът до някакво действително решение дали  желаеме България да продължи напред, да бъде една нормална цивилизована  страна, или да я върнем в задкулисието, те не вършат компромис ", добави Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР