Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29

...
Гласуването по вота на недоверие ще се проведе на 29
Коментари Харесай

Сред четири часа дебати: Вотът на недоверие ще се гласува на 29 януари

Гласуването по вота на съмнение ще се организира на 29 януари. Това заяви ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева след привършване на разискванията по него.
С това се съблюдават наредбите на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, а точно гласуването на плана за решение да се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията, съобщи Фокус.
Дебатите продължиха близо 4 часа, а на съвещанието участваха министри от кабинета „ Борисов “ 3. Мотивите на Българска социалистическа партия бяха показани от водача на партията Корнелия Нинова. Тя разгласи от парламентарната естрада, че до момента държавното управление е било нездравословно, а в този момент е риск за България. Според нея всяка смяна към по-добро минава първо през оставката му.
Според депутатa от ГЕРБ Георги Марков Българска социалистическа партия желаят гуляй по време на чума. Той съобщи, че ръководещите няма да го разрешат и попита за какво не се борят с бедстивето, а с държавното управление.
Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че от Движението са уверени във вредата, която ръководещото болшинство нанася на демокрацията и живота и здравето на всички български жители. В рамките на дебата стана ясно, че " Атака " ще дефинира своето отношение към вота на съмнение при неговото гласоподаване.
  " Атака " ще мисли каква позиция да заеме по време на гласуването на вота в пленарна зала.
Движение за права и свободи ще поддържа вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия, а от Атака ще мислят. Това стана ясно от изявленията на народните представители Джевдет Чакъров и Павел Шопов.
Шопов прикани социалистите да отговорят на въпросите им и да кажат дали могат да обещаят, че ще отстранен глобите против Русия, да оказват помощ за признаването на геноцида по време на турското иго, дали ще работят за въвеждане на европейските пенсии и прочие
„ Хайде да не се лъжем, да не се заблуждаваме. Измислено е да има избор на съмнение заради доста аргументи. Те са вътрешнопартийни за Българска социалистическа партия. Предстои избор на ръководител. Целта е и свалянето на държавното управление, може би финален опит да има предварителни парламентарни избори. Винаги, когато опозицията мисли за избор на съмнение, мисли първо да има ли, а по-късно по какъв мотив “, съобщи Шопов.
Според него въпросът за Българска социалистическа партия не е в  Перник, за боклуците, за екологията.
„ А да се смъкна ли това държавно управление и да вървим към предварителни избори или да не се смъква и да продължи да изкара мандата си “, разяснява той.
Павел Шопов разкри, че Българска социалистическа партия не е поканил " Атака " по формалния ред, а ги дърпали за ръка и желали да разясняват вота на съмнение.
„ Вие искахте сепаративно да разговаряте с всеки един от нас. Такава беше и политиката и на нашите сътрудници от ГЕРБ. Вие разсъждавахте. Те от „ Атака “ толкоз са ни набрали на това оскърбление, на което ни подложиха от ГЕРБ, по тази причина че нарушиха салдото в Народното събрание. И вие не ни защитихте “, разяснява Шопов.
По думите на Младен Шишков от ГЕРБ пък Българска социалистическа партия освен дават необятна писта на подправената информация, а и са нейни създатели.
„ През последните няколко седмици все по-често ставаме очевидци на манипулирана, преекспонирана, другояче казано подправена информация. Често ставаме очевидци на тиражиране на неистини. За голямо страдание този информативен поток, освен че получава необятна писта от сътрудниците от Българска социалистическа партия, само че те също са създатели на част от тази подправена информация за голямо страдание. Разбира се, ние няма по какъв начин да останем безучастни в този развой и ще дадем своите причини в тази посока “, закани се Шишков.
Той опроверга част от популяризирана та информация.
„ Започвам може би с най-тежката неистина, възпроизвеждана последните няколко седмици от опозицията. Над 500 хиляди българи или половин милион, с цел да звучи по-значително, са на воден режим. Категорична неистина. Даже мога да изтъквам точния текст във вашите претекстове “, сподели Шишков.
По думите му истината е, че действителните данни от ВиК операторите към 30 декември 2019 година са, че хората, които живеят с места с нарушено водоподаване са 116 951 “, добави още Шишков.
Според него последващо погрешно изказване е, че загубите на вода нарастват до 61 % все още. „ Нищо сходно “, отсече той. По думите му тук-там, където са осъществени плана за воден цикъл, загубите са намалели фрапантно.
„ Няколко пъти споменавате, че ГЕРБ ръководи 10 години. Не, сътрудници ГЕРБ ръководи от 2009 година с спиране. Еврофондовете функицонират от 2007 година От 2007 до 2019 година са спирани два пъти по време на ръководството на Българска социалистическа партия. Това прави една трета от интервала “, регистрира Шишков.
Депутатът акцентира, че запазена марка на Българска социалистическа партия е да нагнетява напрежение и сладкодумен образец за това е рецесията в Перник.
„ Фалшивите вести се връщат като бумеранг “, напомни той.
" Така политика не се прави. Лъжата в никакъв случай не се цени. Цени се искреността. Сигурен съм, че ще съумеете да намерите подобаващите измиващи препарати, с цел да отмиете час по-скоро неприятното чувство и терзанията, които създадохте на хората с всичките ви лъжливи изказвания. Искате да управлявате, а не давате опция. Нещо повече даже и дребното неща, които вие предложихте, ние към този момент ги изпълняваме ", изясни Шишков.
Народният представитело от Българска социалистическа партия и член на Изпълнителното бюро на партията Манол Генов репликира Младен Шишков като му сподели, че подправените вести са взети от националния статистически институт, от разбора на КЕВР за ВиК бранша и посочи, че подправените вести, ги пишат институциите, ние единствено се позоваваме на тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР