Гласуването на вота на недоверие днес показа, че правителството на

...
Гласуването на вота на недоверие днес показа, че правителството на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Изчерпано управление, делегитимиран парламент

" Гласуването на вота на съмнение през днешния ден сподели, че държавното управление на Борисов и присъдружните му партии до дъно ще отхвърлят действителността в името на властта. За нас това ръководство е изчерпано. Този парламент е делегитимиран и не съставлява болшинството български жители и тяхното предпочитание за смяна. За нас оттук насетне единствена цел на Народното събрание да остане да работи може да бъде единствено ускорено приемане на машинното гласоподаване, с цел да се подсигуряват почтени избори и по-късно разпускането му ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на конференция в централата на партията.

По нейните думи на вота се е видяло, че Обединените патриоти и ГЕРБ си пазят властта непременно, до момента в който " Воля " се е изтъргувала за следващ път, знаейки, че няма да бъде в идващия парламент. " Много забавна беше позицията на Движение за права и свободи - за пръв път в историята на всички вотове, те не взеха отношение в дебата, евентуално изчаквайки по какъв начин ще се развие въпросът с тримата посочени от премиера Борисов техни министри ", разяснява Нинова.

" Нашата позиция е безапелационна и ясна - изчерпано ръководство, делегитимиран парламент. Продължаваме да поддържаме митингите и да настояваме за оставката на държавното управление. Приемане на машинното гласоподаване в ускорени периоди и разформироване на Народното събрание ", приключи водачът на левицата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР