Гласуването на Съединените американски щати в Съвета за сигурност показва,

...
Гласуването на Съединените американски щати в Съвета за сигурност показва,
Коментари Харесай

Турция: Америка остана сама!

Гласуването на Съединените американски щати в Съвета за сигурност демонстрира, че американците са сами във връзка с Ерусалим. Това съобщи представителят на турското президентство Ибрахим Калън, представен от „ Дейли Сабах “.

Страните от Съвета за сигурност желаеха да блокират позицията на Доналд Тръмп, който дефинира Ерусалим за столица на Израел и съобщи, че ще реалокира американското посолство от Тел Авив. Съединени американски щати обаче постановиха несъгласие, което провокира остри реакции.

„ Решението беше отхвърлено поради ветото на Съединените американски щати. Това е доста значим знак самичък за себе си. Америка е сама тук. Целият свят работи единно във връзка с Ерусалим “, съобщи представителят на турския президент.

Ерусалим е сензитивна тематика за мюсюлманския свят, тъй като палестинците гледат на Източен Ерусалим като на столица на своята бъдеща страна. Ибрахим Калън сподели, че думите на Тръмп за следващ път са извели на напред във времето въпроса за Ерусалим, който е бил систематично подценяван от 2011 година насам.

Калън уточни, че другите страни нямат желание да реалокират своите дипломатически представителства от Тел Авив в Ерусалим. Турският вицепремиер Бекир Боздаг прикани Вашингтон да анулира „ неверното “ си решение, което опонира на интернационалните закони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР