Гласуването на решаващия вот в Турция вече започна. Над 56

...
Гласуването на решаващия вот в Турция вече започна. Над 56
Коментари Харесай

Решаващ вот в Турция: Висока активност в квартала в Истанбул с най-много български изселници

Гласуването на решаващия избор в Турция към този момент стартира. Над 56 милиона гласоподаватели са призовани на предварителните президентски и парламентарни избори в страната. Изключително висока е изборната интензивност в истанбулския квартал, където живеят най-вече български изселници – „ Авджилар”, съобщи специфичният делегат на bTV Рада Домусчиева .

„ Очаквам да вдигнат визите и да оправят турската граница”, сподели Реджаи Янък, пенсионер, преселник от Русенско.

„ Ако свърши, както ние желаеме, най-после нашата страна ще бъде по-демократична и по-добре ще се ръководи. Ако Ердоган завоюва, ние нищо не можем да създадем, длъжни сме да приемем резултата, само че няма да е добре за държавата”, съобщи Емал Илхан, пенсионер и гражданин на „ Авджилар”.
Турция гласоподава на исторически президентски и парламентарни избори Според изследванията Ердоган ще реализира безапелационна победа на вота, само че не е ясно дали поддръжката за него ще е задоволителна, с цел да бъде избегнат балотаж на 8 юли
„ Този път ще има смяна, ще е мъчно, само че ще има промяна”, счита Йоздан Солмаз, счетоводител.

„ На хората им е писнало от това ръководство и желаят смяна. Българските изселници съвсем както постоянно гласоподават за партията на Ататюрк”, сподели Хюлия Алтън, собственичка на туристическа организация.

17 партии от опозицията са се обединили в платформа, която би трябвало да се бори за почтени избори и ще прави редом броене.

Снимка: EPA

„ Без щемпел пликове няма да се позволен да се броят, всичко е в интернет. Имаме същата стратегия, каквато има и ЦИК, и в случай че има разминаване в данните, няма да се прибираме от улицата, ще спим на улицата. Кражба на гласове няма да разрешим”, безапелационен беше Алпер Йоздемир, член на управлението на Народнорепубликанската партия.

До тази вечер в 21 ч. има ембарго върху резултатите. Те ще бъдат обявени от Анадолската организация.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР