Гласуването на проекторезолюцията на Съвета за сигурност на ООН за

...
Гласуването на проекторезолюцията на Съвета за сигурност на ООН за
Коментари Харесай

Гласуването в ООН на проекторезолюцията за Сирия е отложено за днес


Гласуването на проекторезолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за прекъсване на огъня в Сирия е отсрочено за през днешния ден по обед локално време (вечерта българско време).

Това оповестиха дипломати от Съвета измежду състоялото се закрито съвещание. Улоф Скуг, непрекъснатият представител на Швеция, която е една от вносителките на документа дружно с Кувейт изрази вяра, че резолюцията ще бъде призната, откакто върху нея дипломати поработят през нощта в събота.

На собствен ред кувейтския представител Мансур Айяд ал Утейби разкри, че главните несъгласия са свързани със периодите за влизане в действие на примирието и неговата дълготрайност. „ До момента не сме постигнали консенсус, само че ще се постараем. Много сме близко “, означи дипломатът.

Проекторезолюцията планува 30-дневно помирение върху цялата територия на Сирия. То обаче няма да е годно за интервенциите против терористичната формация "Ислямска държава" и обвързваните с нея формирования. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че страната му е подготвена да съгласува документа, в случай че в него има гаранции, че екстремистите, най-много в региона Източна Гута, бъдат принудени да съблюдават примирието и да прекратят обстрелите на Дамаск. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР