Гласуването на проектокабинета, на Има такъв народ“, което трябваше да

...
Гласуването на проектокабинета, на Има такъв народ“, което трябваше да
Коментари Харесай

Гласуването на проектокабинета на ИТН не е в дневния ред на парламента

Гласуването на проектокабинета, на „ ИТН “, което трябваше да се организира през днешния ден, не е в дневния ред на Народното събрание, съобщи БНР.

Председателят на Народното събрание Ива Митева съобщи, че точката е отпаднала откакто Пламен Николов се е отказал от премиерския пост. Въпросът ще бъде разискван и на председателски съвет.

Николов съобщи по-рано, че отдръпва номинацията си за министър председател по персонални аргументи и посочи, че няма законови спънки да го направи. Това стана, откакто водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов съобщи, че няма да предлага проектокабинета за гласоподаване.

Според ръководителя на Народното събрание Ива Митева, откакто кандидат-премиерът се е отказал, гласуването може да отпадне.

„ Ако той не предложи кабинет и конструкция и състав, какво да гласуваме?! Защо да въртим процедура. Да, не е правено, само че, не е правено, само че решение 20 (на Конституционния съд - б.р.) споделя единствено, че може да се прави промяна до избора на министри. По отношение на претендента за министър председател, там е ясно - когато нямате министър председател и нямате кого да гласувате, няма какво да гласувате. Ако претендентът се отдръпна или нещо му се случи, не дай си Боже, и не бъде определен, приключвате до тук процедурата “.

Пред БНР Митева съобщи, че въпросът ще се реши дефинитивно на председателски съвет, който ще се организира преди пленарното съвещание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР