Гласуването на наредбата за обществения ред в София, с която

...
Гласуването на наредбата за обществения ред в София, с която
Коментари Харесай

Приемането на "една от най-важните наредби" за София се отлага за след лятото

Гласуването на наредбата за публичния ред в София, с която ще се вкарат санкции за редица действия, като основаване на звук сред 22 и 08:00 часа, потребление на фойерверки и музикални осъществявания на публични места без позволение, се отсрочва най-рано за септември. Предвижда се общинските съветници да я одобряват на последното си съвещание на 26 юли, откакто работата по документа стартира в края на предходната година.

Причината за новото закъснение е постъпили нови оферти, като някои от тях си е значимо да бъдат включени в документа. " Това е една от най-важните наредби, които ще приемем в този мандат, за това е значимо да го създадем както би трябвало ", сподели Орлин Иванов,председател на комисията по локално самоуправление, при гласуването на решението за отлагането през днешния ден.

Новите зелени зони са на път

Промените в наредбата за придвижването в София обаче няма да се забавят и ще бъдат гласувани на 26 юли. С тях се вкарва зелена зона за платено паркиране в регионите " Възраждане " и " Красно село ", както и разширение на съществуващите в " Лозенец " и " Оборище ".

С документа ще се забрани паркирането до кофите за боклук, пред входове на площадки за игри, в пешеходни зони, пред зарядни станции за електрически коли и на местата за таксиметрови коли. Ще се забрани и паркирането в междублокови пространства и други терени, планувани за пешеходно придвижване, зелени площи или други терени в платените зони за паркиране, като глобата ще е " задържане " на автомобила.

Денонощен длъжностен абонамент

Днес се одобри и в наредбата да се добави с нова услуга - нощен длъжностен абонамент. Той ще важи в часовете сред 19:00 и 08:00, като цената за наем ще е като актуалната - 650 лв. за " синя зона " и 450 за " зелена зона ". Причината е, че вечер хотели и заведения си резервират неустановен брой места за своите посетители, без да имат право на това, като остават несанкционирани.

Ако бъдат утвърдени измененията в наредбата за придвижването на съвещанието в края на юли, то новите правила ще стартират да важат от началото на октомври.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР