Гласуването на кабинета на проф. Николай Габровски ще изкача комисията

...
Гласуването на кабинета на проф. Николай Габровски ще изкача комисията
Коментари Харесай

Отложиха гласуването на бюджета, чакат ще мине ли Габровски

Гласуването на кабинета на проф. Николай Габровски ще изкача комисията по бюджет и финанси преди дефинитивно да гласоподава удължаването на бюджет 2022 година Това взеха решение на днешното си съвещание депутатите от комисията по предложение на ГЕРБ.

С така наречен удължителен закон би трябвало да се продължи действието на тазгодишните бюджетни закони за още три месеца. Идеята е по този начин да се подсигурят парите на страната, до момента в който се сформира постоянно държавно управление, което от своя страна да направи бюджет за 2023 г. ГЕРБ обаче настояха, че тези решения би трябвало да изчакат гласуването на проектокабинета на Николай Габровски.

Не е редно да гласуваме на второ четене решение за удължение на бюджета от 2022 година и през 2023 година ден преди предстоящ избор за сформиране на държавно управление. Ако това стане, ще има време да се внесе постоянен бюджет. Нищо не пречи да изчакаме един ден и в случай че проектокабинетът не мине, да свикаме ново съвещание и да гласуваме удължителния закон, стимулира се депутатът на ГЕРБ и някогашен финансов министър Кирил Ананиев.

Предложението му мина с 10 гласа " за " и 9 " въздържали се ".

Комисията през днешния ден заседава изключително, с цел да прегледа измененията в бюджетния закон. Те плануват оптималният застрахователен приход да се вдигне от 3400 на 4200 лева, третият ден от болничния да се трансферира от страната на Национален осигурителен институт, минималната заплата да се обвърже със междинната, да се усилят учителските заплати и пр. След отлагането на тези оферти, депутатите се заеха с измененията в закона за Данък добавена стойност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР