Гласуването на изборите за Европейски парламент продължава днес в Ирландия

...
Гласуването на изборите за Европейски парламент продължава днес в Ирландия
Коментари Харесай

Ирландия и Чехия гласуват днес за Европарламент

Гласуването на изборите за Европейски парламент продължава през днешния ден в Ирландия и Чехия.

Утре правото си на глас ще упражнят в Латвия, Малта и Словакия. Гражданите в останалите страни от Европейския съюз, в това число и България, ще гласоподават в неделя - 26 май. Англия и Холандия бяха първите, където се организира евровотът.

В Холандия, лейбъристката партия печели 5 от общо 26-те места за холандски евродепутати, заяви " Франс прес ", а Консервативната Народна партия за независимост и народна власт на премиера Марк Рюте приключи на второ място с 4 депутатски места. Форумът за народна власт на популиста Тиери Боде пък получава общо три.

Във Англия се чака партията на Найджъл Фарадж да изпрати най-вече евродепутати в Брюксел.

Междувременно, стотици жители на страни от Европейски Съюз са били върнати от изборните секции във Англия. От Избирателната комисия на Обединеното кралство обявиха, че всички имащи право на глас жители на Европейски Съюз могат да гласоподават в родните си страни, а в случай че желаят да гласоподават във Англия, е трябвало  да попълнят документи за прекачване на правото им на глас. От Комисията признаха, че не е имало задоволително време за разпространение на тези правила преди изборите, които нямаше да бъдат създадени, ако  Англия беше напуснала Европейски Съюз през март, както беше планувано.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР