Гласуването на членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) по въпроса

...
Гласуването на членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) по въпроса
Коментари Харесай

Вотът на германските социалдемократи за коалиция ще струва 1,5 млн. евро

Гласуването на членовете на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) по въпроса дали тя да взе участие в съдружно държавно управление с консерваторите на канцлерката Ангела Меркел ще коства милион и половина евро, съобщи ДПА, като се базира на партията.

Гласуването по пощата публично стартира през днешния ден и ще продължи до среднощ на 2 март. В него имат право да вземат участие 463 723 членове на ГСДП.

Коалиционното съглашение сред социалдемократите и консервативния блок на Меркел, включващ нейните християндемократи и баварските им съдружници, беше оповестено в особено издание на вестника на ГСДП " Форвертс ", а също може да бъде свалено от интернет.

Въпросът, на който членовете на ГСДП би трябвало да отговорят при гласуването, е дефиниран по следния метод: " Трябва ли Германската социалдемократическа партия (ГСДП) да подпише съдружното съглашение от февруари 2018 година, контрактувано с Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС)? - Да или не. "

През 2013 година 75,96 % от членовете на ГСДП гласоподаваха в поддръжка на така наречен огромна коалиция с консерваторите. Тогава бяха подадени 369 680 гласа, от които 337 880 бяха годни. От тях 256 643 гласа бяха в поддръжка на обединението.

За разлика от 2013 година, когато гласовете бяха преброявани в остаряла пощенска станция, в този момент няма да бъде наемана зала за преброяването. Този път то ще се извърши в централата на ГСДП в Берлин.

Сто и двайсетте доброволци, които ще оказват помощ за преброяването, би трябвало първо да предадат мобилните си телефони, с цел да не бъде застрашена тайната на гласуването. Също по този начин ще се употребяват машини за отваряне на писма, които могат да отварят по 20 000 писма на час. През 2013 година преброяването продължи към 14 часа.

Резултатът от гласуването ще бъде разгласен на 4 март. Той ще бъде наложителен, в случай че са дали своят вот най-малко 20 % от членовете на ГСДП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР