Гласовият асистент на Amazon не само може да контролира вашият

...
Гласовият асистент на Amazon не само може да контролира вашият
Коментари Харесай

Как гласовият асистент на Amazon - Alexa може да защити дома ви?

Гласовият помощник на Amazon освен може да управлява вашият смарт дом, само че към този момент е кадърен да го пази и изцяло гратис.

Технологичният колос Amazon показа своята нова услуга Alexa Guard. Задачата на софтуера е да пази дома на потребителя, който я употребява посредством ехтене смарт глас, написа Fortune.

Той получава уведомление, незабавно щом приложението разпознае звука от димна тревога, тревога с въглероден оксид или строшаване на стъкло. Тези сигнали програмата изпраща, когато притежателят на дома е задал подобаващите настройки, когато се намира отвън града. Така че тя работи съгласно това събитие.

Освен просто съобщение за чудноват звук, софтуерът ще изпрати детайлности да това какъв е той. Alexa Guard ще изпрати аудиозапис на звука, тъй че съответния консуматор да си направи сметка дали е влизане щурм или да вземем за пример, кучето, което драска по стъклото.

Използването на Alexa Guard не изисква в допълнение устройство, само че хардуерът би трябвало да бъде съчетаем с приложението, с цел да може то да се задейства. За да създадат това, потребителите, когато са напът да излязат от вкъщи си, би трябвало да кажат: " Alexa, I am leaving ", което значи, че те потеглят и за сигурността на парцела дава отговор приложението.

След като смъкват последната версия на приложението, потребителите би трябвало да изберат опцията " Guard " от " Настройки ". Тя се намира след TV&Video и Photos. Така ще разполагат със софтуера за отбрана и ще могат да го настройват съгласно събитията.

Друга алтернатива на програмата е да управлява осветлението, до момента в който притежателят на дома отсъства. Тя употребява софтуерни данни, с цел да пресметна вярното осветяване за съответния дом въз основа на осветлението на други консуматори през това време.

Въпреки редицата потребни функционалности, Guard не е сурогат на общоприетата система за домашна сигурност. Но пък предлага безвъзмезден метод потребителите да получат в допълнение успокоение до момента в който не са у дома.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР