Гласовете на ГЕРБ и ДПС са достатъчни, за да бъде

...
Гласовете на ГЕРБ и ДПС са достатъчни, за да бъде
Коментари Харесай

Гласовете на ГЕРБ и ДПС стигат да се ратифицира Истанбулската конвенция

Гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи са задоволителни, с цел да бъде утвърдена Истанбулската конвеция, която провокира разделяне в съдружното държавно управление на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Документът, въвеждащ странното разбиране „ обществен пол “, бе утвърден на съвещание на държавното управление в сряда, макар че 8 министри гласоподаваха срещу. Конвенцията ще влезе в действие, едвам откакто бъде утвърдена от Народното събрание с нормално болшинство, предава Канал 3.
До момента " за " узаконяването на документа в България са единствено ГЕРБ и Движение за права и свободи. В партията на Борисов обаче не са сигурни дали всичките 94 депутати (мястото на напусналия Народно събрание Ивайло Константинов към момента не е заето от идващия в листата на ГЕРБ, б.р) ще поддържат Истанбулската спогодба, заяви Епицентър.

На вчерашното съвещание на Министерски съвет стана ясно, че основните министри на ГЕРБ Кирил Ананиев, Владислав Горанов и Ивайло Московски

са дали своят вот срещу, а в изявление за Епицентър.бг депутатът Георги Марков съобщи, че няма да даде гласа си за конвенцията, макар обещанието за преданост към партията, която го е излъчила за народен представител.

От Движение за права и свободи споделят импровизирано, че защото са демократична партия, те пазят демократичните полезности и ще дадат опция на всеки български жител на оцени самичък себе си, както реши.

Още през вчерашния ден Патриотите обявиха, че в Народното събрание ще отхвърлят Истанбулската спогодба, защото тя прави опит да унищожи обичайните български християнски полезности. Днес безапелационната позиция на „ Обединени патриоти “ бе доказана и от ръководителя на парламентарната група Волен Сидеров. От Българска социалистическа партия също излязоха с позиция, че са против приемането на този докумен и приканиха кабинетът да не го внася в Народното събрание.

Партията на Веселин Марешки „ Воля “ няма публична позиция по въпроса. Това обаче надали е от изключително значение, защото през последните месеци групировката показва необичайно държание – водачът ѝ споделяше едно, а в пленарна зала той и депутатите му правеха тъкмо противоположното.

От Народното събрание оповестиха, че все още " Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение " не е импортирана в деловодството.

Според аления 1 на член 77 от парламентарния устав, в 3-дневен период от внасянето на даден законопроект, ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева би трябвало да го разпредели в съответните комисии. По предписание конвенциите се одобряват или отхвърлят единствено на едно четене. Ако документът бъде признат, комисията изготвя отчет, който в период от 2 месеца би трябвало да бъде гласуван в пленарна зала.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви, че този период стартира да тече от 11 януари, когато е първият работен ден на депутатите след ваканцията. От думите ѝ стана, че първата политическа мощ у нас не е обсъждала проблема с Истанбулската спогодба.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР