Гласовете на БСП не се продават и не се предават.

...
Гласовете на БСП не се продават и не се предават.
Коментари Харесай

БСП не продава гласовете си, не е параван на сглобката

" Гласовете на Българска социалистическа партия не се продават и не се предават. Българска социалистическа партия не може да бъде употребена като заслон или прикритие за рекета, който взаимно си провеждат партиите в сглобката и партии, които сякаш се вършат на опозиционни ". Това съобщи пред медии в Народно събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка изказвания на Има Такъв Народ, че Българска социалистическа партия била влезнала в сделки с ръководещите, защото е гласувала " въздържала се " за основаването на комисия по случая със заплашването на министър Йоловски.
" В момента се рекетират един различен кой за кое ще отстъпи. Няма по какъв начин Българска социалистическа партия със своите гласове да бъде заслон на нещо. Ние сме различни и сме съпротива ", безапелационна е Нинова.
На въпрос за възможното желание на президента Радев да наложи несъгласие върху бюджета, тя отговори: " Неподходящо, може би, е най-леката дума. Вето върху бюджета значи да оставим страната, хората, институциите, учители, лечебни заведения без пари. Неприемливо е в тези тежки условия, несигурна конюнктура и ръководство на тази сглобка, която всеки ден вреди на България -  да оставим цялата страна без бюджет. Не бива да се прави ".
По думите й кардиналната позиция Българска социалистическа партия е, че продажба на земеделската земя на България е неуместно решение. " В бюджета за 2024 година не е планувана продажба, само че в 3-годишната прогноза за 2025 година има планувани такива доходи, записани като " други ", разясни Нинова.
Социалистите няма да поддържат на първо четене трите бюджета. " На второ четене ще гласуваме ограниченията, препоръчани от Василев, които дават отговор на нашата стратегия. Ще подкрепим минималната заплата от 1 януари да се усили, вдовишките надбавки да се усилят - по този начин както е планувал министърът на финансите. Това са остарели наши претенции и той се е съобразил с тях ", счита Нинова.
Българска социалистическа партия ще внесе предложение младежите до 26 години да бъдат освободени от налог върху приходите си като физически лица, с цел да могат да започват кариерата си. Също по този начин - банките да бъдат обложени с налог върху облагите с 15 % и да се постави таван на таксите. " Защото банките генерират големи облаги в тези последни години - близо 2 милиарда годишно, като непрекъснато натоварват хората с нови такси ", обоснова се Нинова.
Българска социалистическа партия доста остро ще сложи въпроса за сметката за превод на трудовите приходи и обществените заплащания, в която трябваше, по предлагането на социалистите, прехвърлянията и тегленията да са без такси. " Но това не се случва и до ден сегашен, към този момент 5 или 6 месеца, откогато сме приели тази корекция, няма действително приложение. Ще сложим въпроса изрично ", заключи Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР