Гласове вече има канал в ТелеграмРуското министерство на отбраната публикува

...
Гласове вече има канал в ТелеграмРуското министерство на отбраната публикува
Коментари Харесай

Ген. Игор Конашенков: Руските войски се изтеглят от Балаклея и Изюм

" Гласове " към този момент има канал в Телеграм
Руското министерство на защитата разгласява изказване на формалната си интернет страница, с което удостоверява, че съветските войски се изтеглят от Балаклея и Изюм. Изявлението е съпроводено с видео с представителя Игор Конашенков. 

" За да се реализиран декларираните цели на специфичната военна интервенция за освобождение на Донбас, беше решено да се прегрупират съветските войски, ситуирани в регионите на Балаклея и Изюм, с цел да се усилят напъните в посока Донецк. 

За тази цел в границите на три дни беше извършена интервенция по отдръпването и организирането на прехвърлянето на Изюмско-Балаклийската група войски на територията на Донецката национална република. 

В хода на интервенцията са извършени редица диверсионни и демонстрационни дейности, които маркират действителните дейности на войските. 

За да се предотвратят вредите за съветските войски, съперникът е подложен на тежка огнева офанзива благодарение на авиация, ракетни войски и артилерия. 

За три дни бяха унищожени над две хиляди украински и задгранични бойци, както и над 100 единици бронирана техника и артилерия. "  

Държавната организация ТАСС откроява публикуваното от съветското министерство на защитата видео с пренасяне на съветските войски през вчерашния ден. 

Видеото демонстрира боен ескорт с бронетранспортьори БТР-82А и теглени гаубици Д-20. Освен знаците Z и V видеото демонстрира и нов знак - кръг в триъгълник. 

Преди това информацията от постоянния брифинг на съветското военно министерство с представител Игор Конашенков бе за понесени съществени вреди от страна на украинската войска с отстранени до 300 украински военнослужещи за последните 24 часа.

Също по този начин Конашенков съобщи, че с високопрецизни ракети са нанесени удари с по щаба на Пета бригада на Националната армия на Украйна, бригадата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и националното формирование " Кракен " тъкмо в региона на Балаклея, както и на Чугуев - и двата града се намират в отчасти окупираната Харковска област. Това беше втори следващ ден, в който съветското ведомство загатва за украинската контраатака, откакто няколко дни мълча по тематиката. 

След като в продължение на месец Украйна прави подмятания за готвена контраатака против съветските окупационни войски и насочи ударите си към южните области, най-вече Херсонска област, унищожавайки инфраструктура и логистични центрове, преди няколко дни нанесе неочакван удар по съветските войски в Харковска област. 

В началото на месеца в собствен материал CNN, базирайки се на собствен източници от Киев и Вашингтон, написа, че в началото украинците са обмисляли по-широка контраатака, само че след проиграване на плануваното взаимно с американските сътрудници, е взето решение за ограничение на обсега единствено до южното направление - Херсонска област. В последните дни съвсем няма вести от тази част на Украйна, съвсем изцяло окупирана. 

Руснакът предприемач в заточение Михаил Ходорковски разгласява в Туитър документ на съветското министерство на финансите, който дава информация за починалите бойци от постоянната съветска войска. 

Документът е с дата 26 август 2022 година и е без реквизити като щемпел и входящ номер, само че съгласно сметките действителните загуби на руснаците са съвсем 48 758 убити. В документа се визират единствено съветските жители, наети на трудов контракт от Министерството на защитата, и не са включени доброволците и мобилизираните от самопровъзгласилите се Донецка национална република и Луганска национална република.
 
Източник: " Епицентър "

 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР