Гласов асистент ще приема поръчки от клиентите на веригатаМакдоналдс планира

...
Гласов асистент ще приема поръчки от клиентите на веригатаМакдоналдс планира
Коментари Харесай

Изкуствен интелект вместо продавачи в Макдоналдс?

Гласов помощник ще приема поръчки от клиентите на веригата

Макдоналдс възнамерява внедряване на умни технологии за поръчки (снимка: CCO Public Domain)

Веригата за бързо хранене Макдоналдс има намерение да увеличи успеваемостта в заведенията си, като вкара изкуствен интелект (AI), в частност – гласов помощник в системата за приемане на поръчки, заяви Блумбърг.

За осъществяване на този план е закупен стартъпът Apprente, който създава гласов помощник, основан на AI технологии. Първоначално гласовият помощник ще се употребява в пунктовете за приемане на поръчки от коли, както и в будките за самообслужване.
още по тематиката
Тези планове на управлението на веригата провокираха безпокойствие измежду огромен брой чиновници на Макдоналдс, които могат да изгубят местата си, заради автоматизация и въвеждане на нови технологии.

Макдоналдс към този момент купи два стартъпа, свързани с технологии за изкуствен интелект. Първо беше добит Dynamic Yield, чиито експерти създават технология за събиране на персонални данни от клиенти, въз основа на която се трансформират настройките за продажби и рекламни предложения.

По-късно Макдоналдс закупи дял в Plexure Group Ltd. – компания за разработка на мобилни приложения. Освен това Масдоналдс възнамерява да разшири новосъздаденото поделение McD Tech с повече инженери и експерти по обработка на данни.

Що се отнася до стартъпа Apprente, учреден през 2017 година, неговите експерти към този момент са дали на Макдоналдс гласов помощник, който сега се тества в няколко заведения от веригата. В бъдеще се възнамерява интеграция на умните технологии във всички обекти на територията на Съединени американски щати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР