Гласоподавателите в Чад одобриха нова конституция, която според властите ще

...
Гласоподавателите в Чад одобриха нова конституция, която според властите ще
Коментари Харесай

Гласоподавателите в Чад одобриха конституцията на референдум, помрачен от бойкоти

Гласоподавателите в Чад утвърдиха нова конституция, която съгласно управляващите ще сложи началото на епоха на демократично ръководство, макар че референдумът беше засенчен от протести на опозицията и изказвания, че е бил fix.

Проучването, което се организира предходната неделя и беше подкрепено от преходното държавно управление на военачалник Махамат Идрис Деби Итно, беше утвърдено от 86 % от гласоподавателите, сподели изборната комисия. Избирателната интензивност е била 64 %, съгласно Националната комисия, отговаряща за организирането на конституционния референдум (Conorec).

Предишната конституция на Чад беше анулирана след гибелта на някогашния мощен водач Идрис Деби, бащата на Махамат, през 2021 година, когато погубен е на фронтовата линия от въстаническа група. Група военни офицери заобиколиха конституцията, която планува ръководителят на националното заседание да стане краткотраен президент и избори, проведени след 90 дни. Военните нарекоха по-младия Деби президент, продължавайки ръководството на ф...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР