Гласоподавателите в Аржентина наказаха двете основни политически сили в страната

...
Гласоподавателите в Аржентина наказаха двете основни политически сили в страната
Коментари Харесай

Крайнодесният Хавиер Милей победи изненадващо на първичните избори в Аржентина

Гласоподавателите в Аржентина наказаха двете съществени политически сили в страната на първичните избори в неделя, 13 август, разясниха анализатори пред СиЕнЕн.

Те сложиха преди всичко Хавиер Милей , който бе считан за новобранец, пеещ рок. Неговият резултат дава обещание огромни разтърсвания при конкуренцията за президентските избори през октомври.
 Президентът на Аржентина изиска импийчмънт на ръководителя на Върховния съд
Президентът на Аржентина изиска импийчмънт на ръководителя на Върховния съд

Коалицията на Алберто Фернандес няма обаче нужната поддръжка от две трети

След броене на към 90% от бюлетините, крайнодесният икономист Хавиер Милей получава 30.5% от гласовете . Зад него остават консервативният опозиционен блок " Заедно за смяна " с 28% поддръжка и ръководещата коалиция - с 27% от гласовете .

Така на президентските избори през октомври с изключение на Милей отиват някогашният вътрешният министър Патрисия Булрич от консервативната десница, която е втора с 28% от гласовете, и актуалният министър на стопанската система, лявоцентристът С ерхио Маса , получил 27% от гласовете.

Според анализатори резултатът е предстоящ - в Аржентина инфлацията е 116 % , а четирима от всеки 10 души живеят в беднотия.
 Аржентински вицепрезидент наказана за корупция
Аржентински вицепрезидент наказана за корупция

Нови обвинявания

Гласуването на първичните избори е наложително и е на процедура генерална подготовка за парламентарните избори на 22 октомври, като дава визия и кой е вероятният любимец на президентските пост.

Изборите през октомври ще бъдат основни за Аржентина, която е един от най-големите експортьори на соя в света, на царевица и говеждо месо . Те ще са значими и поради водените сега договаряния за договорка за дълг от 44 милиарда $ с Международния валутен фонд.

Икономическата рецесия, с която доста от главните политически партии не съумяха да се оправят, остави доста от аржентинците мощно разочаровани . При такава обстановка Милей имаше шанса да каже на младите гласоподавателите таман това, което те желаеха да чуят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР