Гласоподавателите на Байдън за 2020 г. в Пенсилвания преценяват Хънтър Байдън, разследване за импийчмънт на Байдън

...
Демократичните и независими гласоподаватели в югоизточна Пенсилвания, които казват, че
Коментари Харесай

Демократичните и независими гласоподаватели в югоизточна Пенсилвания, които казват, че са гласували за президента Джо Байдън през 2020 г. и които биха могли да бъдат важни за надеждите му за преизбиране, прецениха президента и неговия син, Хънтър Байдън, след обвинението на по-младия Байдън по обвинение за престъпление с оръжие миналата седмица за предполагаема лъжа във формуляра за закупуване на оръжие за употреба на наркотици. Два дни по-рано републиканците в Камарата на представителите обявиха, че започват разследване за импийчмънт на президента заради обвинения, че се е облагодетелствал от чуждестранни бизнес сделки на сина си Хънтър Байдън.

CBS News разговаря с около 30 жители на Пенсилвания и всеки един от казаха, че са запознати със законовите проблеми около сина на президента. Мнозина казаха, че са наясно с борбите на по-младия Байдън със зависимостта към наркотиците. И те бяха склонни да гледат на лоялността на президента към сина му като на положителен атрибут.

"Мисля, че е жалко, че [Хънтър Байдън] се опита да си купи пистолет и излъга за това", каза Кърт Халтивангер пред CBS News , но добави: „Мисля, че е заслуга на президента Байдън, че той стои зад сина си.“

Проучване на CBS News, мнозинство - 53% от регистрираните избиратели в цялата страна - каза, че републиканците в Конгреса не трябва да се опитват да импийчмират г-н Байдън по въпроси, свързани със сина му, в сравнение с 47% от регистрираните избиратели, които подкрепят импийчмънт. Г-н Байдън надделя над Тръмп през 2020 г. в Пенсилвания с около 80 000 гласа, разлика от 1,2%.

Разследванията, започнати от републиканците в Камарата на представителите на Камарата на републиканците на поведението на Хънтър Байдън, все още не са разкрили преки доказателства за неправомерни действия от страна на президента. Г-н Байдън отрече каквото и да е участие в задграничната работа на сина си, а Белият дом заяви, че президентът не е замесен в бизнес дейностите на Хънтър Байдън.

Даун Дъглас Марион каза, че „не е решила“ дали да гласува за г-н Отново Байдън, защото има притеснения относно начина, по който президентът се справя с икономиката, и смята, че правните проблеми на Хънтър Байдън „намаляват“ имиджа на президента.

Но Марион каза също, че е свързана с подкрепата на президента за сина му . "Това е просто родителско нещо. Аз самата имам дете и бих направила същото", каза тя.

Някои от гласоподавателите в Пенсилвания изразиха съмнение относно разследването за импийчмънт на републиканците в Камарата на представителите.

„[Републиканците] са търсили години и години и са открили шепа много дребни, много рядко преследвани проблеми и това със сигурност не е свързано с нищо с баща му“, каза Дан Шац, „Очевидно е, че той е бил много внимателен, за да стои настрана от проблемите на сина си.

Едно от притеснения за гласоподавателите в цялата страна, както по-младите, така и по-възрастните, към този момент изглежда е възрастта на президента, според проучване на CBS News през изминалия уикенд, което установи, че само малко над една трета от регистрираните гласоподаватели смятат 80-годишният Байдън вероятно ще завърши втори мандат, ако бъде преизбран, въпреки че 55% смятат, че фаворитът на Републиканската партия и бивш президент Доналд Тръмп вероятно ще завърши втори мандат.

В Пенсилвания един избирателят, който подкрепя г-н Байдън, Ари Тъкман, смята, че той трябва да участва повече в кампанията. „Мисля, че той трябва да бъде пред избирателите, за да покаже, че не е този вид клатещ се старец, какъвто републиканците се опитват да го представят“, каза Тъкман.

Друг избирател на Байдън каза, че за нея психическата годност на г-н Байдън не е въпрос. „Възрастта всъщност няма нищо общо с това. И Байдън, и Тръмп са възрастни граждани, така че това наистина няма нищо общо с това“, каза Елизабет Бароун. „Притеснявам се за здравето му. Това би било единствената ми грижа, здравето му.“

Проучването на CBS News установи, че в този момент, в директен реванш, сред вероятните гласоподаватели, Тръмп има преднина от 1 точка — в границите на грешката — пред г-н Байдън, който победи Тръмп със седем милиона гласа преди три години.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР