Гласът на човека освен всичко има и лечебна сила и

...
Гласът на човека освен всичко има и лечебна сила и
Коментари Харесай

Менталната система на камертона - Бинауралните тонове Binaural Beats

Гласът на индивида с изключение на всичко има и лечебна мощ и този факт е открит от дълго време от хората.

Възприемане на другите типове звуци

Ухото възприема зле звуците с ниска периодичност, те са плашещи и може да доведат даже до суматоха. Това важи в огромна степен за звуци като стърженето, скърцането, шумоленето, които на процедура съвсем не чуваме.

Обратно на тях високите звуци се одобряват доста добре. Те зареждат със мощ и жизненост. Високите звуци основават естетика и възприятие за успокоение и непорочност.

Звуците обаче не са изцяло чисти. Към тях участват редица обертонове. Те припомнят тъкмо за хармонията, която основава звукът. Това са талази с избрана периодичност, които съпровождат главния звук и дефинират тембъра на звука.

Бинауралните тонове - Binaural Beats

С тирада може да се лекува здравето и това е практикувано още от индийските философи в древността.

В смисъла на тези съждения смисъла на бинауралните ритми е огромно. Те всъщност са заблуда, основана от мозъка, когато човек слуша два тона с леко разнообразни честоти по едно и също време. Мозъкът интерпретира двата тона като личен темп. Двата тона се подравняват с мозъчните талази, с цел да произведат темп с друга периодичност. Тази периодичност е разликата в херци сред честотите на двата тона.

При слушане на бинаурални ритми мозъчната интензивност дава отговор на честотата, заложена от честотата на удара. Това значи, че бинауралните ритми може да се употребяват, с цел да бъде накарат мозъкът да доближи несъмнено психическо положение. Така се управляват мисленето и възприятията.

Бинауралните ритми могат да бъдат употребявани за укрепване и облекчение на болежка:

 Бинауралните тонове Binaural Beats

- срещу стареене;

- за поддръжка на творчеството;

- за понижаване на стреса;

- за аналитично мислене и решение на сложни задачи;

- за нараснала креативност;

- за възстановяване на съня.

Възможности на бинауралния темп за лекуване

Все още не може да се каже, че бинауралният темп е независим инструмент за лекуване. Бинауралната терапия може да се употребява като спомагателна тактика вместо стандартната терапия единствено в случай че се разиска с доктор. Тези ритми са потребни за психологичното здраве, съгласно проучванията, тъй като са свързани с поощряване на позитивно мислене и позитивни усеща, само че не са безусловно годна панацея. Не е ненужно да се опитва, тъй като бинауралните ритми са изцяло налични, само че всичко зависи от слушателя. За някои хора те ще бъдат продуктивни, за други - дразнещи и неуместни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР