Гладуването в продължение на 12-36 часа има положителен ефект върху

...
Гладуването в продължение на 12-36 часа има положителен ефект върху
Коментари Харесай

Гладуването ни зарежда с енергия

Гладуването в продължение на 12-36 часа има позитивен резултат върху човешкото здраве, съобщи Валери Сергеев, лекар на медицинските науки, специалист от Федералния център по просвета за храните в Русия „ В. М. Горбатов “.

Според него, краткосрочният отвод от храна оказва помощ на тялото да усвои непознати детайли, трансформирайки ги в глюкоза, която е нужна за производството на сила. Освен това, по време на гладуването силата идва от насъбраните мастни киселини: това оказва помощ за понижаване на тежестта, както и за понижаване на натоварването върху сърдечно-съдовата система и опорно-двигателния уред.

“Краткосрочното недояждане рестартира имунната система. Тя стартира интензивно да се бори с инфекции, гъбички и вируси. Затова хората, които постоянно практикуват кратковременно самоограничение от храна, рядко се разболяват ”, споделя лекарят.

Според него най-щадящата скица за краткосрочно недояждане е от 12 до 12. Тоест последното хранене е в 19:00, а закуската в 07:00 на идващия ден. В същото време не се предлага да се отхвърля потреблението на вода. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР