Гладни мечки започнаха да се появяват в населени места в

...
Гладни мечки започнаха да се появяват в населени места в
Коментари Харесай

Мечките в Русия все по-често нападат хора

Гладни мечки започнаха да се появяват в обитаеми места в Русия. Хищниците влизат в дворове и къщи, изяждат животни и атакуват хора. Защо мечките все по-често гостуват на хората?
Агресивността на животните е обвързвана с неприятната годишна продукция от кедрови ядки и горски плодове. Зачестяват случаите на поява на мечки в региони, където има сметища с хранителни боклуци, останки от селско.стопанска продукция, трупове на животни и останки от месната индустрия. Ако мечката не натрупа нужното количество лой за зимата, тя не може да заспи, а в случай че не заспи става нападателна. 
През август в Кронокцкия резерват в Камчатка 70 гладни мечки са тръгнали по известния туристически маршрут на река Хакицин. Наложило се резерватът да бъде затворен за известно време. Изгладнелите животни не се опасяват и от хората. През лятото на седмица да постъпвали от 15 до 20 известия за мечки.
" Мечките не се хранят единствено с риба, само че и с ядки и горски плодове. Ако не намерят нищо за ястие отиват към обитаемоте места. Най-големият проблеми в доста съветски райони и неправилната политика за утилизация на боклука. Това е доста значим момента, тъй като когато види човек дивата мечка бяга. Но в случай че свикне, че на сметището или към обитаемото място има изхвърлена храна, то ще възникне връзка сред него и индивида, който  е донесъл храната там. Така животното ще престане да се опасява от хората ", разяснява през РИА Новости експертът Александр Железняк. 
По думите му в Канада и Аляска са открити специфични контейнери, от които мечките не могат да вземат храна. Според уредника на центъра за рехабилитация за диви животни в Хабаровск Едуард Круглов виновност за ситуацията имат пожарите и изсичането на горите: " Ние, хората, закачихме на дома на тези зверове табела с надпис " Защитени ", а ги изнесохме от вкъщи им. И по какъв начин да живеят? С всяка година ще има от ден на ден такива случаи. Мечките ще прескачат оградите, тъй като в тайгата нищо не е останало за тях. Тяхната къща се унищожава и това може да се трансформира в апокалипсис. Ако човек унищожи всичко животното ще стартира да яде хора. "
Припомняме, че преди дни у нас мечка тича половин километър пред колата на претендент за кмет. Повече за случая може да видите в ТАЗИ СТАТИЯ
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР