Гладната за работна ръка Германия реши да облекчи имиграционните правила,

...
Гладната за работна ръка Германия реши да облекчи имиграционните правила,
Коментари Харесай

Гладната за работна ръка Германия облекчава имиграционните правила

Гладната за работна ръка Германия реши да облекчи имиграционните правила, с цел да притегли чужденци, които търсят работа и да размени застаряващата работна мощ, макар че в страната има сериозна социална опозиция против мигранти , осведоми Агенция Франс Прес.

Кабинетът на немския канцлер Ангела Меркел утвърди нов имиграционен проектозакон, който би трябвало да бъде прокаран в Бундестага през идната година, евентуално с някои ремонти.

Икономическият министър Петер Алтмайер дефинира решението на кабинета за първия имиграционен закон като " исторически ден " . Новият проектозакон има за цел да притегли квалифицирани служащи от чужбина с немски език, в това число и от страни отвън Европейски Съюз. Правителството дава обещание да минават през облекчена визова процедура и по-малко бюрократични спънки.

" Нуждаем се от работна ръка от трети страни, с цел да подсигуряваме нашия разцвет и с цел да успеем да запълним свободните работни места ", разгласи вътрешният министър Хорст Зеехофер.

На чужденци с професионална подготовка като готвачи, служащи в металургията и IT бранша ще им се разреши да си потърсят работа в най-голямата стопанска система в Европейски Съюз в границите на шест месеца при изискване, че имат финансовите благоприятни условия до намиране на работа.

Отделно състояние, което провокира разногласия, ще разреши непрекъснато престояване на някои бежанци с отхвърлени молби в Германия , чиито родни страни се преглеждат като рискови.

За да се квалифицират, те би трябвало да са работили на цялостен работен ден 18 месеца, да приказват немски език минимум на приблизително равнище, да са се интегрирали в обществото, да могат да потвърдят самоличността си и да нямат престъпно минало.

Според данни на основания в Кьолн Германски стопански институт в някои сфери има 338 200 свободни работни места.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР