Гладна стачка започват от днес девет от работещите в Спешното

...
Гладна стачка започват от днес девет от работещите в Спешното
Коментари Харесай

Медици във Видин започват гладна стачка |

Гладна стачка стартират от през днешния ден девет от работещите в Спешното поделение във Видин, заяви Нова телевизия.

Те настояват, че са изнудвани и унизени от управлението на болничното заведение да дават част от парите, които получават за работата си на първа линия. Според тях има злоупотреби в лечебното заведение, за което са уведомили Министерството на здравеопазването.

" Проблемът е, че ние отчасти взимаме пари. 3-4 колежки получават бонуси и ги разделяме между тях. Ръководството стартира да ни желае от парите, по тази причина разгласяваме гладна стачка. Ако не ни дадат пояснение за какво по новата методика не всички взимаме пари, откакто работим на първа линия - ще желаеме оставката на шефа ", изясни една от протестиращите.

Стачкуващите от Спешното поделение споделят, че се подава численост на работещите към управлението, която обаче бива отхвърлена с основанието, че не на всички се поставя заплащане.

Зам.-директорът на лечебното заведение във Видин доктор Богдан Томов изясни, че средствата се дефинират по методика на здравното министерство. На всички, които са спазили тази методика, им е заплатено, добави той и изясни, че с цел да вземат
бонуса, чиновниците би трябвало да имат над 50% работни дни с пациенти с ковид.

По-рано на брифинг на здравните управляващи министър Стойчо Кацаров изясни, че възнагражденията на медиците от незабавните отделения към лечебните заведения се изплащат от лечебното заведение, а не от Министерство на здравеопазването, както е при центровете за незабавна здравна помощ.

За желанието си да гладуват, с цел да получат полагаемите
бонуси за първа линия, здравните служащи от видинската болница оповестиха във вторник, съобщавайки че се е налагало да връщат по 200-300 лева на старшата сестра. Зам.-директорът на лечебното заведение доктор Томов съобщи, че не знае за такива случаи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР