Гладът на Азия за луксозни стоки, нарасналото търсене на оборудване

...
Гладът на Азия за луксозни стоки, нарасналото търсене на оборудване
Коментари Харесай

Европа има три нови милиардери от началото на 2019-а. Кои са те?

" Гладът " на Азия за първокласни артикули, повишеното търсене на съоръжение за строителния бранш и лабораторните услуги сътвориха три нови милиардера в Европа. А другото общо сред тях е, че те ръководи фамилни компании.

С това могат да се похвалят Марина Жиори-Сваровски, която ръководи австрийската Swarovski, Марк Мамфорд, който е най-малкият наследник на създателя на английската JCB Service и Жилес Мартин, който управлява Eurofins Scientific. Богатствата и на тримата надвишиха 1 трилион $ през тази година, демонстрират данните на Bloomberg.

Какво знаем за тримата?

62-годишният Марк Мабфорд е шеф на петте дъщерни сдружения на английския конгломерат Ricaster, част от групата JCB, която е най-големият производител на строително съоръжение на Стария континент. Той наследява 25% от групата след гибелта на татко му през 2001 година.

Мабфорд става част от JCB през 1969 година, когато е назначен за шеф на една от дъщерните компании. Част от фамилната империя е и по-големият му брат Антони, който води доста по-разточителен живот от Марк. Последният е прочут със своите първокласни яхти, дома си на Барбадос и рицарското си звание, обещано от Кралица Елизабет II през 1990 година.

Жилес Мартин от своя страна е правоприемник на веригата лаборатории Eurofins Scientific, която има 14 000 чиновници и 180 лаборатории в световен мащаб, демонстрира формалният уебсайт на компанията. В техните обекти се правят проби за фармацевтичната, хранителната промишленост, както и за производството на потребителски артикули.

Самият Жилес е ръководител на борда на шефовете, а брачната половинка му управлява 1,7% от компанията. В ръцете на брат му Ив-Лои са към 30 на 100 от сдружението. Двамата са измежду най-богатите французи.

Марина Жиори-Сваровски е сестра на Гернот Лангес-Сваровски, който е най-големият акционер в един от водещите производители на кристали Swarovski. Тя държи своя дял в компанията посредством сдружението Marina Giori Beteiligungs und Verwaltung, записано в Инсбрук.

Марина е правнучка на създателят на австрийския водач Даниел Сваровски. Нейният брат държи дял от 21% в компанията, изчисляван на 1,9 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР