Гл. комисар Христо Терзийски и директорът на Агенция "Митници" Георги

...
Гл. комисар Христо Терзийски и директорът на Агенция "Митници" Георги
Коментари Харесай

Директорът на ГДНП е на работно посещение в САЩ

Гл. комисар Христо Терзийски и шефът на Агенция "Митници " Георги Костов са на работна аудиенция в Съединени американски щати. Те вземат участие в конференция на Международната асоциация на полицейските началници (IACP) - един от най-големите международни годишни конгреси на правоприлагащите служби, който се организира в Орландо, Флорида.

В нея са включени ръководители на полицейски, разследващи и митнически служби на над 80 страни, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В рамките на конференцията шефът на ГДНП взе присъединяване в работна полемика с шефа на ФБР Кристофър Рей, на която бяха наранени тематики, свързани с настоящите закани за сигурността в международен мащаб. Българската делегация се срещна с районния шеф на ДЕА за Европа Кевин Скъли и с районния шеф на ДЕА за района на Близкия Изток Уилям Уорън.

По време на диалозите американските представители оцениха високо постигнатите резултати в битката с наркоразпространението и наркотрафика. Обсъдиха се и съответни оперативни мероприятия за противопоставяне на наркотрафика по така наречен балкански път.

По време на визитата шефът на ГДНП организира работна среща с основния изпълнителен шеф на „ Международната асоциация на полицейските началници “(IACP) Винсент Талучи и неговия заместител Терънс Кънингам. Те дискутираха опциите за по-тясно съдействие с IACP и страните членки на Асоциацията. В диалог с Джеймс Сойлес, старши консултант към Федералния център за образование на правоохранителни чиновници (FLETC) към Департамента за вътрешна сигурност (DHS), бе разисквана концепцията за бъдеща подготовка на български чиновници на Министерство на вътрешните работи в центъра.

По покана на службата за „ Гранична и митническа отбрана “ (CBP), част от Департамента за вътрешна сигурност на Съединени американски щати, основен комисар Терзийски посети Порт Канаверал - едно от най-натоварените круизни пристанища в света. На място той се срещна с организацията на работа, с методите и технологиите за разбор на риска и отсяване на рискови пасажери и товари.

Дискутираха се положителни практики и модели на работа за противопоставяне на трафика на опиати, незаконната миграция, контрабанда на артикули. Бе контрактувано и бъдещо съдействие в области, представляващи съвместен интерес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР