Гл.ас. д-р Милен Митков от Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов

...
Гл.ас. д-р Милен Митков от Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов
Коментари Харесай

Главен асистент от Стопанска академия и футболен съдия е кандидат за председател на Комисията по финансов надзор

Гл.ас. доктор Милен Митков от Стопанската академия „Д.А.Ценов“ в Свищов е претендент да ръководител на Комисията по финансов контрол. Той е един от най-хубавите специалисти в региона на застраховането у нас. От 2016 година е член на Управителния съвет на Съюз на икономистите в България. Година по-късно става ръководител на Контролния съвет на Съюза на учените в България и член на Съвета на Институт за научни проучвания.

Гл.ас. доктор Митков от 2011 година е докторант, помощник и основен помощник. От 2014 година е лекар по стопанска система със предпазен дисертационен труд на тематика „ Електронната търговия в застраховането “. Той е и теоретичен секретар на Катедра „ Застраховане и обществено дело “ при Стопанската академия в Свищов. Лицензиран специалист оценител. Външен специалист към Агенцията за публични поръчки.

„Гл.ас. Митков има богат административен и учредителен опит, както и отлична подготовка в региона на стопанската система и застраховането. Притежава голям и забележителен опит в правене на тактики и проекти за работа в региона на стопанската система и застраховането. Запознат е в елементи с всички Директиви и Регламенти на Eвропейския съюз в региона на застраховането“, акцентират от свищовския ВУЗ.

Специалистът е работил в продължение на близо 8 години в две от най-големите застрахователни сдружения в България. Притежава три магистърски дипломи по Застраховане, Стопански и финансов надзор и Банков мениджмънт, както и голям брой следдипломни квалификации. Специализирал е Застрахователен мениджмънт на два пъти, Международно обезпечаване и Застрахователно право. Участник в курс за млади и надарени бизнесмени, проведен от Свободния университет в Брюксел и Свободния университет в Лювен, Белгия.

Гл.ас. Милен Митков е взел участие в 68 научни конференции. Съавтор на 9 учебника в региона на застраховането. Има изявления в Германия, Франция, Румъния, Украйна, Гърция, Русия, Азербайджан, Молдова, Черна гора и други

„Бил е началник и участник в голям брой научноизследователски планове, където главната активност е анализиране на съответни области от застрахователния пазар, както и предоставяне на стимулирани оферти за развиването на застрахователния пазар. Това е доказателство, че чудесно и дейно си взаимодейства с други структури и звена.

Награждаван е неведнъж. Двукратен победител в Конкурса „Млад икономист на България“, проведен от Съюза на икономистите в България“, допълват от висшето образователно заведение.

Гл.ас.д-р Митков споделя, че има ползи в региона на стопанската система, финансите, мениджмънта, администрацията и корпоративното обезпечаване. Той е и футболен арбитър, а в свободното си време тренира тенис. Освен това е разпален алпинист и ловджия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР