Gismeteo Днес голяма част от страната осъмна в бяла снежна премяна.

...
Gismeteo
Днес голяма част от страната осъмна в бяла снежна премяна.
Коментари Харесай

На Коледа и Нова година ще вали, но дъжд

 Gismeteo Днес огромна част от страната осъмна в бяла снежна одеждa. Първият сняг постоянно радва хората и изключително децата. За страдание на феновете на същинската зима, този сняг ни е финален за тази година.

Прогнозата е за влажен, само че топъл декември. Очаква се и на Коледа и на Нова година да има валежи, само че те да са от дъжд, а температурите ще са много над нулата, сочи месечната прогноза на Gismeteo.

Студен фронт минава през България и ще ни донесе сняг. Ще нахлува студен въздух, само че дружно с него и топъл, който е притежател на преваляванията. Това обясни в  " Тази заран " климатологът проф. Георги Рачев.

В Родопите е допустимо да натрупа основна снежна завивка. През идващите 15 дни обаче не се чакат съществени превалявания от сняг.

Около 10-11 декември не се изключват леки валежи.Като цяло ни чака топла зима с по-високи температури от междинните климатични.

" Има доста огромна възможност тази година да се окаже най-топлата в България, откогато се водят метеорологични наблюдения ", изясни климатологът.

И съгласно Европейския център за средносрочни прогнози декември месец ще бъде топъл.

В сряда и четвъртък утринните температури ще бъдат много ниски. Могат да доближат до минус 10 градуса. Следващата събота и неделя ни чакат високи температури. За Коледа не се чака сняг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР