Giphy става част от Instagram в сделка на стойност 400

...
Giphy става част от Instagram в сделка на стойност 400
Коментари Харесай

Facebook погълна популярна услуга за GIF анимации

Giphy става част от Instagram в договорка на стойност 400 млн. $

Функциите на Giphy от дълго време се употребяват в приложенията от фамилията на Фейсбук
(снимка: CC0 Public Domain)

Giphy – „ водачът във образните изяви и творчеството ” – се причислява към Фейсбук като част от екипа на Instagram, стана ясно от публично известие на уеб страницата на обществената мрежа .

Услугата за GIF анимации се появи на пазара през 2013 година и сега се радва на изключителна известност. По последни данни, Giphy извършва всекидневно поръчките на повече от 700 милиона консуматори и генерира над 10 милиарда единици наличие.

Функциите на Giphy от дълго време се употребяват в приложенията от фамилията на Фейсбук. Именно те обезпечават половината от трафика на услугата, главно Instagram.
още по тематиката
Комбинацията от Instagram и Giphy „ ще опрости търсенето на съвършени GIF-ове и стикери в Stories и Direct ”, разясняват договорката от Фейсбук.

Покупката на Giphy и интеграцията на услугата с Instagram ще останат незабелязани за потребителите – те ще продължат да качват своите GIF файлове. Разработчиците и сътрудниците ще могат да употребяват API-тата, а общността на създателите да основава наличие.

Фейсбук не разкрива цената на договорката. Но съгласно неофициални източници, компанията на Марк Зукърбърг е дала 400 милиона $ за Giphy.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР