Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и фамилен терапевт, специализирала в

...
Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и фамилен терапевт, специализирала в
Коментари Харесай

Секс в събота с Гинка Георгиева: Кои са най-честите заблуди в секса?

Гинка Георгиева е психолог, психотерапевт и семеен терапевт, специализирала в тематиките на сексологията. Тя оказва помощ на мъжете и дамите да схванат по-добре своя сътрудник, да се избавят от обидите, да преобразуват напрежението и претенцията в радостно другарство.

Гинка Георгиева работи главно по метода гещалттерапия по десетките семинари, които води, както и лекции на тематиките за сексуалността, половото обучение при деца, юноши и възрастни. Получава богато обучение по логика на психиката в Москва, Киев и София. Работи със фамилни констелации и експресивни арт лечения. Щастливо омъжена от 28 години, майка на 2 деца и едно внуче.

Във втората част от поредицата с Гинка " Секс в събота " обсъждаме тематиките за връзките, любовта, интимността.

***

Защо откакто дамите в Европа значително са самостоятелни, има толкоз доста вдървеност и табута за секса, изключително при нас на Балканите?

Именно този полов живот, който преди време е бил под формата на " длъжна си ", " сексът подобен би трябвало да бъде ", е довел само че тази самостоятелност на дамите. И от това идва опцията през днешния ден дамите да могат да отхвърлят. И точно за това те стават самостоятелни. А сексуалността не е обвързвана с тази самостоятелност. Когато приказваме за вдървеност при дамите в половия аспект, тя идва най-много от от неналичието на знание за секса. От това, че в нашите глави има вярвания какъв би трябвало да е сексът, какъв брой тъкмо да сме възбудени, кое е вярно, какъв брой да продължава актът... Всичко това са ограничавания, които срещат опозиция с действително това, което изпитваме по време на половия акт.

А сковаността в секса идва от многото неизпитани удоволствия, от самопринуждения от " би трябвало или не би трябвало ", от срама, възприятието на виновност и още доста други неща. Ако приказваме за вдървеност на физическо равнище, това е от неизпитване на наслаждение в секса. Защото едно разкрепостено полово държание не значи безусловно удовлетворяващ и благополучен секс.

Щастливата жена наложително ли има добър полов живот?

Не. За това изобщо не може да се даде еднопосочен отговор. За някои хора интензивният полов живот е доста значим, за други сексът изобщо не е приоритет. Не бива да се смесва щастието със секса. А да се изследва какво точно ни носи благополучие.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР