Гинка Чавдарова бе изпълнителен директор на сдружението от създаването му

...
Гинка Чавдарова бе изпълнителен директор на сдружението от създаването му
Коментари Харесай

Сдружението на общините има нов председател

Гинка Чавдарова бе изпълнителен шеф на сдружението от основаването му

© Мария Съботинова Още по тематиката
Имат ли потребност общините от омбудсмани

Във време, когато разговорът сред локална власт и жители е строшен, това може да е потребна частица
1 окт 2016
Общините желаят отсрочване за новия способ при установяване на такса боклук

Единият обсъждан от сдружението на общините вид е да се даде пролонгация сред 5 и 10 години
12 юни 2016
Кметът на Велико Търново стана ръководител на Националното съдружие на общините (НСОРБ)
24 фев 2016 Гинка Чавдарова, която оглавяваше Националното съдружие на общините в България (НСОРБ) от основаването му преди 21 години, напуща поста изпълнителен шеф. След извършен конкурс длъжността от 1 януари 2018 година, поема Силвия Георгиева, която до момента е била шеф на комерсиалното сдружение " Актив " на НСОРБ от основаването му през 2006 година, оповестиха от организацията. Същата година тя е напуснала Съюз на демократичните сили и мястото си като общински консултант от партията в Свиленград.

Георгиева е определена в съревнование в конкуренция на още трима души - досегашните зам.-изпълнителни шефове на сдружението Емил Савов и Теодора Дачева, както и парламентарният секретар Благой Станчев.
Георгиева е получила поддръжката на две трети от членовете на Управителния съвет на НСОРБ, в който влизат 23-ма кметове от разнообразни политически партии, от които 10 са представители на ГЕРБ, а 6 - на Българска социалистическа партия.

НСОРБ е основано през 1996 година и в него членуват всичките 265 общини у нас. От основаването му до момента негов неизменим изпълнителен шеф беше Гинка Чавдарова, която се счита за близка до социалистическата партия, до момента в който Управителния съвет на НСОРБ е в последните години е доминиран от ГЕРБ - сега негов ръководител е кметът на Велико Търново Даниел Панов, а преди него този пост заемаше кметът на Пазарджик Тодор Попов. Мнозинството на партията на Борисов в Управителния съвет прави допустимо и промяната на Чавдарова.

Според неофициална информация на Mediapool Чавдарова е получила предложение от президента Румен Радев да стане негов консултант по въпросите на локалната власт. Самата тя нито е удостоверила, нито е отрекла пред медиата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР