Гимназията по селско стопанство в село Стефан Караджа бе изцяло

...
Гимназията по селско стопанство в село Стефан Караджа бе изцяло
Коментари Харесай

Гимназията по селско стопанство в Стефан Караджа бе изцяло обновена с европейски средства

Гимназията по селско стопанство в село Стефан Караджа бе напълно актуализирана с европейски средства. Проектът " Ремонт, преустрояване и обезпечаване на публично налична среда на ПГ Закон за гражданското съдопроизводство в с. Стефан Караджа - Община Вълчи дол " се финансира по Оперативна програма " Региони в напредък “ и е на обща стойност 1 299 347.02 лева Той е стартирал на 21.12.2016 година и ще завърши на 14.06.2019 година Бенефициент е Община Вълчи дол, заяви нейният кмет Георги Тронков на конференция в Областния информативен център-Варна.

Проектът " Ремонт, преустрояване и обезпечаване на публично налична среда на ПГ Закон за гражданското съдопроизводство в с. Стефан Караджа - Община Вълчи дол " е ориентиран към възстановяване и развиване на просветителната инфраструктура и реализиране на високо равнище на енергийна успеваемост в Професионална гимназия по земеделие и горско стопанство с. Стефан Караджа, общ. Вълчи дол. Училището не е ремонтирано от построяването си през 1956 година.

По плана е актуализирана материалната база, обезпечено е модерно съоръжение и обзавеждане на учебното заведение, внедрени са ограничения за енергийна успеваемост. Създадена е опция за целодневна организация на образователния развой посредством обезпечаване на пространства за извънучилищни занимания, за образование и отдих. Покривът на двуетажното здание е ремонтиран главно, в гимназията е построен и чисто нов физкултурен салон. На всеки учител е обезпечен преносим компютър. 

Една от задачите на плана е да се подсигурява достъп и равнопоставеност на хората в неравностойно състояние до професионалната гимназия, с което се дава опция за общественото им включване и тяхната бъдеща реализация.

Целева група по плана са 180 възпитаници в Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство и техните родители, както и педагогическият и спомагателен личен състав, зает в образователното заведение.

Постигнатите резултати по плана ще бъдат надградени с безплатна финансова помощ по процедурата " Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение “, която се финансира по две оперативни стратегии по едно и също време – " Развитие на човешките запаси “ и " Наука и обучение за образован напредък “. Вълчи дол е единствената варненска община – бенефициент по интегрираната процедура, финансирането по която е 900 000 лева

Със средствата се цели възстановяване достъпа до претовареност, активиране на стопански неактивни лица, ходатайство за намиране на работа, професионално информиране и консултиране, даване на образование за придобиване на професионална подготовка или основна подготвеност. Ще бъде основан център за интеграция на деца в риск, а техните родители ще бъдат подготвени за персонални асистенти. По плана ще бъдат построени лятно и зимно учебно заведение за отдих на учениците.

Очаква се до месец Вълчи дол да придобие 100% от собствеността на ски пистата в общината, част от която досега е била на Ловно-рибарското сдружение, заяви още Георги Тронков. Амбицията на кмета е администрацията да кандидатства с план по Програмата за развиване на селските региони и с европейско финансиране влекът да бъде продължен, а към пистата да се създадат хотелска част и ски учебно заведение за деца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР