Гимназисти от осем училища в София се заемат със задачата

...
Гимназисти от осем училища в София се заемат със задачата
Коментари Харесай

Ученици преобразяват София

Гимназисти от осем учебни заведения в София се заемат със задачата да създадат младежко пространство край добре познатото място " Баба Яга " наоколо до Паметника на Съветската войска .

Инициативата Free Sofia School започва в средата на април като едно друго учебно заведение, което има за цел да накара децата да развият своята визия за смяна в градската среда посредством младежко пространство навън.

Учениците взеха решение да облагородят и почистят мястото към изоставеното корито до ул. Гурко, където сега се събира единствено шума и вода от дъждовете. Гимназистите, които работят дружно с " Визия за София ", Сдружение " Трансформатори ", Национален юношески конгрес и Младежко съдружие за мир и развиване на Балканите, се стопират на тази локация, поради централното ѝ разположение, комфортният градски превоз и паркът, който притегля доста хора.

 Снимка 368969

За да създадат мястото по-приятно, учениците ще сложат и оцветени със спрей автомобилни гуми с дървени овали, които ще се употребяват за маси и столове. Идеята е да се сложи и мобилен долап с предмети за игри, които да се употребяват за забавление.

Всеки искащ да помогне в съзиданието на новото пространство, е добре пристигнал да се включи в трансформацията на 21 юли край " Баба Яга " наоколо до Паметника на Съветската войска .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР