Гимназисти от музикалното училище в Пловдив организират благотворителен концерт в

...
Гимназисти от музикалното училище в Пловдив организират благотворителен концерт в
Коментари Харесай

Гимназисти от Пловдив организират благотворителен концерт в помощ на съученик

Гимназисти от музикалното учебно заведение в Пловдив провеждат благотворителен концерт в поддръжка на собствен съученик, който губи дома си в пожар в края на предходната година. Чрез обществените мрежи децата са привлекли към положителната идея и свои връсници от Математическата гимназия в града. За концерта на 23 февруари от 19 часа във военния клуб в Пловдив младите музиканти са подбрали разнообразна палитра от музикални стилове.

Пловдив

На 16 октомври предходната година родната къща на Васко в Асеновград за минути се трансформира във въглени и пепел. Младият цигулар и фамилията му остават на улицата, животът им е удавен в 30 тона вода.
Ценко Симеонов – вуйчо на Васил: " Дойде една пожарна, след това втора, трета. Бориха се хората, само че не можаха да спасят къщата. Изгоря всичко, което имахме, безусловно всичко. Както бях излязъл с чехлите. Така си останах документи, пари, техника. Всичко до тухла. "
Пожарът унищожава целия етаж, а пламъците гълтам нотите и цигулките на Васил. Властите издават наставление, че къщата е рискова за обитаване и след решение на Общинския съвет в Асеновград момчето, баба му и вуйчо му са настанени в общинско жилище.
Ценко Симеонов – вуйчо на Васил: " Всичко, което имаме, ни го дадоха приятелите тук, всички съседи от града, от цялата община, от страната. Ако не бяха те, щяхме да си седим още тука на улицата. "
Съучениците на Васил от музикалното учебно заведение в Пловдив схващат за случая чак месец след пожара. Момчето мъчно приема загубата и се затваря още повече в себе си.
Елия Георгиева – ученичка в музикалното учебно заведение: " Ние разбрахме едвам през декември, той на нас не ни показа, може би го е било позор. Но незабавно щом разбрахме, взехме решение да откликнем и знаехме, че би трябвало да създадем нещо по въпроса. "
Така се ражда концепцията за благотворителния концерт.
Любов Атанасова – ученичка в НУМТИ " Добрин Петков " град Пловдив: " Трябва да се оказва помощ на всички хора, които са в мъчно състояние, и всички, които имат потребност, и всеки, който може да направи нещо по въпроса и би трябвало да оказва помощ. " Елия Георгиева – ученичка в НУМТИ " Добрин Петков " град Пловдив: " Който има предпочитание да се включи в това, няма значение кой и какъв, който има предпочитание да ни поддържа, ще се радваме да бъде с нас там. "
Входът за концерта е алегоричен – 5 лв.. На място ще има и кутии за дарения.
Вижте повече за акцията Търси Доброто
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР