Гимназисти от хасковската Езикова гимназия Проф. д-р Асен Златаров отново

...
Гимназисти от хасковската Езикова гимназия Проф. д-р Асен Златаров отново
Коментари Харесай

Ученици от Езиковата дариха още 340 лв. за Борил

Гимназисти от хасковската Езикова гимназия " Проф. доктор Асен Златаров " още веднъж се потвърдиха в положителното. Те проведоха за следващ път благотворителен базар за лекуването на дребния Борил.
Учениците събраха 340 лв. и ги внесоха по дарителската сметка на Борил.
В понеделник младежите бяха приготвили разнообразни вкусотии за базара, а присъединяване взеха от 8,9 и 10 клас. Двигател на самодейността са учениците от 10 д клас.

Припомняме, че преди седмица още веднъж имаше благотворителен базар и сложени кутии. Тогава гимназистите събраха 1 082 лв. за същата благородна идея.
Борил е на 6 месеца и към този момент е претърпял 5 интервенции. Бебето страда от заболяването на Хиршпрунг. При това заболяване се визира дебелото черво, само че при Борил заболяването е засегнала и тънките вътрешности, излиза наяве от епикризата оповестена във фейсбук-страницата „ Да запазим усмивката на Борил “. Случаят е единствен в България. В момента дребният Борил и майка му са в столичната болница „ Проф. доктор Иван Митев “. Лекарите занапред ще вземат решение дали и какви още интервенции би трябвало да претърпи бебето, с цел да се избави от подлото заболяване.
Разходите за лекуването на Борил са големи. Специфичната храна за бебето месечно излиза 650 лв.. Разходите ще порастват, а идното дълготрайно лекуване ще е непостижимо финансово за фамилията. Затова родителите и приятелите на дребния Борил са основали страница в обществената мрежа, посредством която да съберат средства за лекуването. В ход е благотворителна акция, в границите на която към този момент са сложени набирателни кутии в някои хранителни магазини в Хасково.
Всеки от нас може да подари усмивка на Борил и неговите родители като подари средства на сметка в УниКредит Булбанк:

Бирил Георгиев Янков

BIC: UNCRBGSF

IBAN: BG48UNCR70001523398368

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР