Гимназиалното образование е разделено на два етапа, което дава възможност

...
Гимназиалното образование е разделено на два етапа, което дава възможност
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Изпитите след 10-ти клас ще проверяват знанията на учениците

Гимназиалното обучение е разграничено на два стадия, което дава опция за хоризонтала проводимост, както и учениците да аплайват в друго учебно заведение. Целта е да се мерят резултатите и добитата функционална просветеност на края на 10-ти клас, което съответствува със наложителното обучение - това сподели министърът на образованието Красимир Вълчев в студиото на " Още от деня ".

По мотив гласувания закон за нов зрелостен изпит за всички десетокласници, министър Вълчев сподели, че той е гласуван от през 2015 година.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: " Зрелостният изпит ще е разграничен на 2 факултативни изпита за цифрова подготвеност и езици. Дори ученикът да не се яви, той ще продължи своето обучение. "
Според него, зрелостният изпит е нужен и за оценка и разбор на всичко изучено от образователния материал.

Вълчев показа, че министерството работи по 2 плана, свързани с консолидираното на децата от ромски генезис в учебните заведения посредством Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Министърът изясни, че е се отнасят до учебните заведения и детските градини и включват спомагателни часове по български език. Присъствието е наложително и обвързани със прекъсване на фамилни помощи и писане на отсъствия в учебно заведение.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: " Важно е да организираме политика за десегрегация. Ние не можем да понижим броя на десегрегираните учебни заведения, само че може да създадем по този начин те да не се усилват. "
Според него, в ромските общественост има развой на рационализация и възстановяване на изискванията.

За висшето обучение, Вълчев разяснява, че през последните години се е повишил приема в професионално направление " Медицина ". За него остава стеснителен дефицитът на инженери. " Важни са настройките на кандидат-студентите, по тази причина още от прогимназиален стадий би трябвало да се учи засилено математика и естествени науки ", съобщи министърът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР