Гимнастичката от - Узбекистан Оксана Часовитина се класира за осми

...
Гимнастичката от - Узбекистан Оксана Часовитина се класира за осми
Коментари Харесай

Легендарна гимнастичка се класира за осмите си олимпийски игри на 44 години!

Гимнастичката от - Узбекистан Оксана Часовитина се класира за осми път на Олимпийски игри, оповестява БНР. Това тя реализира на 44-годишна възраст. При мъжете шест участия на летни Олимпийски игри има легендата на българската гимнастика - Йордан Йовчев.

Часовитина дебютира на най-големия състезателен конгрес през 1992-а година в Барселона, състезавайки се за Общността на самостоятелните страни. Преди това тя има интернационалните изяви с екипа на Съюз на съветските социалистически републики. След това тя получи немско поданство и дълги години представляваше Германия. В последните години Оксана пази цветовете на родината си Узбекистан.

Оксана има златен орден от отборното съревнование в Барселона. През 2008 33-годишната Часовитина сграбчи среброто на прескок. Тя е европейска шампионка в тази дисциплинираност от 2008 година и има три международни трофеи - две от 1991 година и една от 2003-а.

Оксана Часовитина е единствената настояща състезателка призната в Залата на славата по гимнастика.

На Игрите в Рио де Жанейро тя се класира във финала на прескок и с оценка от 14.833 точки приключи седма. Тогава 41-годишната гимнастичка рискува, като се опита да извърши най-сложния скок на този апарат "Продунова ". При приземяването тя не съумя да се задържи на краката си и трябваше да направи кълбо напред, след което беше бурно приветствана от публиката.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР