Гилдията на архитектите заедно с местната администрация ще обяви конкурс

...
Гилдията на архитектите заедно с местната администрация ще обяви конкурс
Коментари Харесай

С колело над реката от Марица Север до Гребната

Гилдията на архитектите дружно с локалната администрация ще разгласи конкурс за планиране на нов пешеходен и веломост над река Марица. Заданието за техническите параметри на оборудването е готово и беше докладвано на Експертен съвет в общината. Целта е новото трасе да сътвори още една връзка сред Гребната база и „ Жилищен парк Марица-север ”.

Идеята бе оповестена още през юни т.г., когато стана ясно, че районните структури на Камарата и Съюза на архитектите ще получат 5 хиляди лв. от Община Пловдив за организацията на два състезанието за планиране. Единият е за въпросния мост, а другият - за многоетажен паркинг на терена на закритото към този момент ДКЦ-6. „ Това задание би трябвало да реши няколко въпроса - първо да се откри точното място на оборудването. И второ да се избистри концепцията за неговия архитектурен образ ”, изясни ландш. арх. Соня Славчева, която показа заданието за моста. С този конкурс ще се зададат разпоредбите на контактните територии в ПУП-ПУР на Марица-север. Мостът, който свързва булевардите „ Копривщица " и „ България ”, e обособен план, който ще е единствено за коли. За него към момента има терени, които се отчуждават, прецизират от администрацията.

Препоръките на специалистите бяха планът за бъдещия мост да се съобрази с плановото решение за коритото на река Марица. Както е известно, общината има подготвен план за социализация на реката, която ще върви редом с различен значим за града план - за втория гребен канал.

Експертите повдигнаха въпроса и за прогнозния бюджет на плана. Това оборудване няма да носи доходи, само че въпреки всичко то има потребност от своята икономическа аргументация, споделиха специалистите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР