Гилдията на актьорите в киното и телевизията обяви, че ще

...
Гилдията на актьорите в киното и телевизията обяви, че ще
Коментари Харесай

Холивуд спря работа: Актьорите стачкуват, не искат изкуственият интелект да ги замества

Гилдията на актьорите в киното и малкия екран разгласи, че ще стачкува. Точно в полунощ160 000 реализатори стопираха работа. С това беше сложено началото на най-голямото прекъсване на работа в Холивуд от 40 години насам, оповестяват отБи Би Си.

Холивудските звезди няма да могат да участват на събития за разпространение на нови и идни издания. Събития, в това число Emmys и Comic-Con, може да бъдат пренасрочени или съкратени.

Профсъюзът желае стрийминг колосите да се спогодят за по-справедливо систематизиране на облагите и по-добри условия на труд.

Също таканастояват за гаранции, че изкуственият разсъдък (ИИ) и компютърно генерираните лица и гласове няма да се употребяват за заменяне на актьорите.

Докато трае стачката, актьорите ще преустановят появяването си на филмовите площадки и даже няма да популяризират филми, които към този момент са създали.

AMPTP съобщи, че стачката " сигурно не е резултатът, на който се надявахме, защото студията не могат да работят без изпълнителите, които вдъхват живот на нашите телевизионни излъчвания и филми ".

В резултат на това звездите Силиън Мърфи, Мат Деймън и Емили Блънт напуснаха премиерата на кино лентата " Опенхаймер " на Кристофър Нолан в Лондон в четвъртък вечерта, когато беше оповестена стачката.

Режисьорът на кино лентата Кристофър Нолан сподели на феновете в киносалона, че те са " тръгнали да пишат своите пикети ", като добави, че ги поддържа в битката им.

Няколко артисти се включиха в Инстаграм, с цел да изразят поддръжката си за стачката, измежду които звездата от Better Call Saul Боб Оденкърк, Синтия Никсън от " Сексът и градът " и холивудската ветеранка Джейми Лий Къртис.

Пикетирането ще стартира в петък сутринта пред калифорнийската централа на Netflix, след което ще се реалокира в Paramount, Warner Bros и Disney.

За да отговорят на опасенията по отношение на потреблението на изкуствен интелект, огромните студия офертираха по този начин нареченото " новаторско предложение ", което ще пази цифровия облик на актьорите и ще изисква тяхното единодушие, когато в представленията се употребяват цифрови копия или се вършат промени.

Фран Дрешър, президент на SAG, сподели, че стачката идва в " доста значим миг " за актьорите в промишлеността: „ Това, което се случва с нас, се случва във всички сфери на труда. Работодателите трансформират Уолстрийт и алчността в собствен приоритет. “

Преди стачката холивудските студия предложиха да употребяват изкуствен интелект за сканиране на артисти, като им платят еднократнои по-късно продължат да употребяват облика и сходството им във всеки предстоящ план за неопределен срок.

Нямаше да има спомагателна отплата или единодушие за бъдещите планове - единствено еднократнозаплащане.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР